AgroKlub.rs

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Pretraga - Razmnozavanje Ruze

Razmnozavanje Ruze

Pretraga članaka za ključne reči: razmnozavanje ruze. Rezultati su poređani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 14.

Kako da razmnožite ruže iz semena?

Ruže se mogu razmnožavati generativno iz semena. Na ovaj način možda nećete dobiti identičnu ružu, ali možete dobiti sasvim novu sortu ruže, koja će pleniti svojom jedinstvenom lepotom. Ruže koje uzgojimo na ovaj način su dugovečnije, otpornije na bolesti, niske temperature i veoma brzo možete dobiti mnogo biljaka. Na ovaj način ćete... Kako da razmnožite ruže iz semena?

Ruže - jesenje razmnožavanje reznicama

Jesen je period u godini koji će mnogi ljubitelji ruža iskoristiti za rezidbu, ali i za vegetativno razmnožavanje ruža reznicama. Orezivanjem se uklanjaju precvetali cvetovi, suve i slomljene grane, suvišne grane, grane sa simptomima oboljenja ili oštećenja od štetočina. Na ovaj način se pozitivno deluje na zdravlje i lepši izgled ružinog grma... Ruže - jesenje razmnožavanje reznicama

Razmnožavanje biljaka iz zaperaka

Postoje mnogobrojni načini vegetativnog razmnožavanja biljaka, a jedna od tehnika je razmnožavanje zapercima. Zaperci se stvaraju iz pazuha svakog lista, koji se formiraju na glavnoj stabljici ili na bočnim granama. Formiranje zaperaka karakteristično je za brojne biljne vrste i njihovo uklanjanje se ubraja u redovnu negu tokom uzgoja. Najčešće... Razmnožavanje biljaka iz zaperaka

Kako na prirodan način zaštititi ruže?

Kraljica dvorišta
19.06.2016.

Kako na prirodan način zaštititi ruže?

Ruža je kraljica dvorišta, ali i njoj prete mnoge štetočine. Svake godine, u zavisnosti od vremenskih prilika, na ruži se pojavljuju različite štetočine koje pričinjavaju ozbiljne štete. Od štetočina na ruži najčešće nalazimo: lisne vaši, crvenog pauka, ružinu osicu, ružinu osu, cikade, rutavu bubu i mnoge druge štetočine. Suzbijanje... Kako na prirodan način zaštititi ruže?

Ruže duginih boja - u čemu je tajna?

Rainbow Rose
26.11.2017.

Ruže duginih boja - u čemu je tajna?

Sve više ljudi u svom vrtu želi da ima ruže duginih boja (Rainbow roses). One zasita i postoje, ne nastaju pomoću trikova, ali daleko od toga da je do njih jednostavno doći. I za sada se mogu jedino nabaviti rezane, za vazu. Cena ruže u duginim bojama - pet evra Osobom koja ih je na neki način "stvorila" mnogi smatraju holandskog agronoma Petera van... Ruže duginih boja - u čemu je tajna?

Razmnožavanje ribizle zrelim reznicama

Uzgoj ribizli
09.09.2017.

Razmnožavanje ribizle zrelim reznicama

Razmnožavanje ribizle zrelim reznicama je jednostavno i jeftino, a dobijaju se dobro razvijene sadnice, koje obezbeđuju dobar prijem, bujan porast i visoku rodnost. Mogu se uzimati iz rodnih zasada, ali je bolje kada se koriste iz matičnjaka, koji je podignut sortno čistim i zdravim sadnim materijalom. Za reznicu se koriste jednogodišnji dobro... Razmnožavanje ribizle zrelim reznicama

Udruženi planiraju izvoz

Paprika
11.05.2017.

Udruženi planiraju izvoz

Zajedništvo u povrtarstvu, odlika je nekoliko početnika iz Gložana, koji su prvenstveno ratari. Odlučili su da gaje papriku za izvoz. Biće oko dva jutra paprike za ajvar, a na pola jutra imaće krompir i nešto luka. Izvoz u Mađarsku Odluka je da udruženi izvoze papriku u Mađarsku. Razlog tome je problem sa naplatom, koji imaju u Srbiji. Tu se... Udruženi planiraju izvoz

Osnovano udruženje "Bački malinari"

Proizvodnja malina
11.12.2016.

Osnovano udruženje "Bački malinari"

Početkom oktobra osnovano je udruženje "Bački malinari". Udruženje je osnovano u Kucuri, mestu gde se iz dana u dan povećavaju proizvedne površine s malinom. Interesovanje ovdašnjih proizvođača za uzgoj maline nepresteno raste. Sve su veće površine na kojima su ratarske biljne vrste zamenjene malinom. U Kucuri čak oko 60 porodica na svojim... Osnovano udruženje "Bački malinari"

Kako pripremiti ruže za zimu?

Ruže i zima
18.10.2016.

Kako pripremiti ruže za zimu?

Ruže su od davnina privlačile ljude svojim lepim i mirisnim cvetovima. Pripadaju istoimenoj porodici, a danas se na tržištu mogu pronaći ruže koje se razlikuju po visini rasta, obliku, boji i mirisu cvetova. Ukoliko želimo da ruže ulepšavaju naša dvorišta potrebno ih je adekvatno pripremiti za zimu. Dobra priprema za prezimljavanje će... Kako pripremiti ruže za zimu?

Pčelarsko udruženje za primer i poštovanje

Društvo pčelara "Dunav" u Apatinu postoji i radi, sa manjim prekidima praktično od 1945. godine. Ovo društvo ima 149 aktivnih članova sa tendencijom porasta. Ima negde oko 8.500 košnica i godišnje proizvede 150-250 tona meda, u zavisnosti od godine. Jedan deo meda se plasira na srpsko tržište, a drugi, znatno veći izvozi se u inostranstvo... Pčelarsko udruženje za primer i poštovanje

Za uspešniji uzgoj, ruže ubodite u krompir!

Gajenje ruža
06.06.2016.

Za uspešniji uzgoj, ruže ubodite u krompir!

Da li ima išta lepše od dvorišta prepunog predivnih ruža? One su raj za oči, melem za dušu, a miris za celo dvorište. Ako imate u planu sadnju ruža, preporuka je da se ona obavi kasno u jesen ili u rano proleće. Ruža uspeva gotovo u svakoj zemlji, ali najbolje se razvija u baštenskoj zemlji, koja je prethodno dobro prekopana u dubinu od 30-40 cm... Za uspešniji uzgoj, ruže ubodite u krompir!

Sastanak sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja

Potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški pozvao je na sastanak, 12. februara 2016. godine, predstavnike poljoprivrednih udruženja u Vojvodini kako bi razgovarali o aktuelnim problemima vezanim za Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Kako se navodi, Bogaroški će na sastanku sa... Sastanak sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja

Koja udruženja su protiv protesta poljoprivrednika?

Na konfrenciji za novinare održanoj danas, 27. novembra, u Beogradu, učestvovali su predstavnici Banatske asocijacije poljoprivrednika "Banatski paori", udruženja SPAS iz Kraljeva, Šabačkog udruženja odgajivača goveda, Centralne asocijacija uzgajivača goveda simentalske rase i Centralne asocijacije proizvođača mleka Vojvodine. Oni podržavaju... Koja udruženja su protiv protesta poljoprivrednika?

Izumiru crne ruže s obale Eufrata?

Crne ruže
11.05.2015.

Izumiru crne ruže s obale Eufrata?

Na jugoistoku Turske, preciznije, na istočnoj obali reke Eufrat, postoji selo Halfeti, poznato po tome što je jedino područje, ne samo u Turskoj, već i uopšte u svetu, na kojem uspevaju crne ruže. Ovo je zanimljivost o kojoj se, izvan Turske, vrlo malo zna. Eufratske crne ruže Za tu neobičnu prirodnu pojavu, prema rečima stručnjaka, zaslužan je... Izumiru crne ruže s obale Eufrata?

Niste zadovoljni sa gore prikazanim rezultatima? Pokušajte sa Google pretraživanjem!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretraživanja, a prema određenim ključnim rečima.

Poljoprivredni oglasnik - Razmnozavanje Ruze

Nema rezultata.