Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 16.07.2019. 09:25

Dosad ih je bilo 38, stiže jedinstveni Pravilnik o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja!

Jedinstveni pravilnik zamijenit će velik broj pravilnika, njihovih izmjena i dopuna, a koji su do sada propisivali provedbu svake pojedine mjere, podmjere i tipa operacije Programa ruralnog razvoja – njih čak 38, kaže ministar Tolušić.

Foto: Pixabay7Alexsander-777
  • 1.665
  • 103
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu: Nacrt Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Kako objašnjavaju, pripremili su novi jedinstveni pravilnik o provedbi mjera iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.–2020. Pravilnik se donosi na temelju članka 19. stavka 1. Zakona o poljoprivredi (Narodne novine, br. 118/18). Pravilnikom o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. ujednačuju se procedure i provedba postupaka dodjele potpore iz Programa ruralnog razvoja.

Manje administracije 

"Jedinstveni pravilnik smanjuje administrativno opterećenje te zamjenjuje veliki broj dosadašnjih pravilnika za pojedine mjere, podmjere i tipove operacija. Ovim Pravilnikom propisuje se i objava natječaja na e-savjetovanju prije same objave kako bi svi zainteresirani dionici imali pravo na aktivno sudjelovanje u savjetovanju davanjem komentara i prijedloga. Ovim pravilnikom na jednom mjestu bit će propisani opći uvjeti prihvatljivosti, uvjeti prijave, obrade, provedbe, kontrole i isplate projekata te postupanja po prigovorima korisnika, za sve mjere iz Programa ruralnog razvoja i financijske instrumente, osim IAKS mjera.

Nacrt Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. pogledajte ovdje

Detaljni uvjeti prihvatljivosti korisnika, projekata i provedba pojedinog tipa operacije bit će propisani natječajem za svaku pojedinu mjeru/tip operacije. S ciljem omogućavanja što učinkovitijeg iskorištavanja sredstava koja su korisnicima na raspolaganju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj", navode iz Ministarstva. 

Brže i jednostavnije upoznavanje s uvjetima 

"Dugo smo radili na izradi ovog pravilnika pa zato i kasnimo s nekim natječajima koje smo planirali u ovoj godini, ali sve s ciljem da poljoprivrednicima maksimalno olakšamo i pojednostavimo proceduru. Jedinstveni pravilnik zamijenit će velik broj pravilnika, njihovih izmjena i dopuna, a koji su do sada propisivali provedbu svake pojedine mjere, podmjere i tipa operacije Programa ruralnog razvoja – njih čak 38.  Želja nam je potencijalnim korisnicima omogućiti brže i jednostavnije upoznavanje s uvjetima koje moraju ispuniti kako bi ostvarili bespovratna EU sredstava", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić

Najveća novost, dodao je, je što će natječaj objaviti na e-savjetovanju prije njegovog formalnog raspisivanja, kako bi na vrijeme prikupili sve komentare i prijedloge sa svrhom objave što kvalitetnijeg natječaja, zaključuje se u priopšenju Ministarstva. 

Savjetovanje je otvoreno do: 9. kolovoza 2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Nacrt Pravilnik Program ruralnog razvoja Javno savjetovanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]