Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 23.01.2015. 18:15
  • Zadarska

Zaštita breskve i nektarine od kovrčavosti lista!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 215
  • 10
  • 0

Proizvođači breskve i nektarine bi čim prije trebali iskoristiti stabilnije vremenske uvjete, kako bi izvršili obveznu preventivnu zaštitu protiv ekonomski najznačajnijega uzročnika bolesti – kovrčavosti lista (Taphrina deformans).

Iako je optimalan rok za ovakav tretman u stadiju napučenog pupa, dobro je da se to izvrši i ranije, zbog mogućih kiša i raskvašenih terena u to vrijeme. Na taj će se način izbjeći moguće veće ekonomske štete.

Najbolje je uporabiti jedan od navedenih bakrenih pripravaka: Bordoška juha Caffaro 20 WP ili Champion ili Cuprablau – Z ili Nordox 75 WG. Tretman valja izvršiti za mirna vremena uz pojačani utrošak škropiva (plavo kupanje).

Provedbom zaštitnih mjera nužno se pridržavati uputa proizvođača rabljenog sredstava za zaštitu bilja! Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka, kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!

Ivan Šimičević,dipl.ing.agr.
E – mail: Ivan.Simicevic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]