Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Benkovački sajam
  • 16.03.2024. 10:30
  • Zadarska, Benkovac

Legendarni Benkovački sajam seli na novu lokaciju

Četiri milijuna eura vrijedan novouređeni sajamski prostor spreman će biti vjerojatno već u travnju.

Foto: Miroslav Mašić/arhiva AK
  • 361
  • 29
  • 0

Prvi proljetni Benkovački sajam trebao bi biti na novoj lokaciji i to u svom redovnom terminu, svakog 10. u mjesecu odnosno 10. travnja.

Novi koncept sajma predstavili su prije tri godine arhitekti Miranda Veljačić i Dinko Peračić, a zasniva se na ideji otvorenog natkrivenog trga, kao idealnog javnog prostora na Mediteranu, piše 057 info.

Dodaju kako je u prosincu održana završna konferencija za taj EU projekt od četiri milijuna eura te da je njegova voditeljica Davorka Krnčević.

Svojevrsan je ovo brend i tradicija koja privlači velik broj posjetitelja (preko 10 tisuća) iz cijele Dalmacije, ali i šire. Povijest mu seže unatrag stotinu godina, a na njega, uz dalmatinske, dolaze prodavači iz Slavonije, Međimurja i naravno, Like, Zagore i susjedne Hercegovine. 

Vice Morić: Ma kakvi disko! Benkovački sajam je ki raj na zemlji!

Ondje svatko može naći nešto za sebe - od rukotvorina, suvenira, preko voća, povrća, stoke..., a o ići u piću ne treba posebno govoriti. Do sada je bio smješten van centra grada na dijelu zemljišta koje se nalazi uz glavnu prometnicu Benkovac-Karin, ukupne površine 5.9 ha, a kako će izgledati idućeg mjeseca, ostaje nam vidjeti.

"Doći na benkovački sajam, a ne biti viđen, popričati i izmijeniti iskustva s prijateljima isto je kao doći u Rim, a ne vidjeti Papu", stoji na njihovoj web stranici. Jeste li ga vi kada posjetili?


Tagovi

Benkovački sajam Nova lokacija Deseti u mjesecu Sajam u Benkovcu


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo