Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 27.04.2015. 10:00
  • Koprivničko-križevačka

Suzbijanje korova u kukuruzu

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 197
  • 12
  • 0

Nakon sjetve, a prije nicanja kukuruza, vrijeme je za primjenu zemljišnih herbicida za suzbijanje jednogodišnjih travnih i jednogodišnjih širokolisnih korova.

Za suzbijanje jednogodišnjih travnih korova, možete koristiti herbicide: Dual Gold 960, Frontier X2, Stomp 330, Dost 330 E, Strong, Pendigan 330 ili Koban 600. Za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova možete koristiti herbicide Clik 50 FL, Racer 25 CS, Roko, Master, Merlin WG, Callisto 480 SC, Pledge 50 WP, Linurex 50 SC ili Afalon disperzija.

Ukoliko su na parceli prisutni i jednogodišnji širokolisni i jednogodišnji travni korovi koriste se kombinacije prije navedenih herbicida, a na tržištu postoje i gotove kombinacije kao što su Primextra TZ Gold 500 SC, Lumax, Camix, Koban T ili Akris.

Nakon primjene prije navedenih herbicida, za njihovo dobro djelovanje potrebna je kiša. Za dobar odabir herbicida i vrijeme primjene, važno je, pak, poznavati zakorovljenost parcele. Ako na parceli prevladavaju višegodišnji korovi kao što su pirika, divlji sirak, osjak i slak, navedeni herbicidi ih neće suzbiti! U tom će slučaju biti potrebno tretiranje nakon nicanja kukuruza i korova, pa dobro razmislite treba li na takvoj parceli koristiti zemljišne herbicide.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi priloženoj uz sredstvo, redovito vodite evidenciju o prskanju, a s otpadnom ambalažom gospodarite u skladu sa zakonom!

Mr.sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan
E-mail: Zeljkica.Ostrkapa.Medjurecan@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Kombinacije herbicida Primextra TZ Gold 500 SC Clik 50 FL Akris Zakorovljenost parcela Pirika Divlji sirak Osjak Slak Željkica Oštrkapa-Međurečan


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije