Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turizam
  • 02.01.2016. 17:00

Labović - Očekujemo veći broj turista!

Očekuje se da bi u 2015. godini mogao biti zabeležen veći broj turista u Srbiji nego godinu dana ranije te rast deviznog priliva, koji bi mogao da bude oko 900 miliona evra.

Foto: infobiro.tv
  • 79
  • 2
  • 0

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je da su procene da će u 2015. godine biti zabeležen veći broj turista u Srbiji nego godinu dana ranije i rast deviznog priliva, koji bi mogao da bude oko 900 miliona evra.

"Prema poslednjim podacima, u prvih devet meseci prošle godine devizni priliv raste po stopi od oko 10 odsto. U 2014. godini zabeležena je rekordna cifra od 863 miliona evra dezivnog priliva od turizma, a u 2015. očekujemo da ćemo i tu brojku premašiti i zaraditi preko 900 miliona evra", izjavila je Labović.

Ona je ocenila da je prethodna godina bila dosta bolja od 2014. i da je u prvih 11 meseci u Srbiji bilo 10 odsto više stranih i 12 odsto više domaćih turista u odnosu na 2014. godinu.

Porast broja domaćih gostiju

Prema njenim rečima, ukoliko se trend do kraja godine zadrži, može se očekivati da se premaši broj od 2,2 miliona koliko je bilo turista u 2014. godini, medju kojima je 1,2 miliona domaćih i oko milion inostranih.

Labović je dodala da je u 2015. godini posle dužeg vremena zabeležen porast broja domaćih gostiju na destinacijama širom zemlje i da je to ono na čemu će se raditi i u 2016. godine.

"Želja nam je da u 2016. domaće turiste još više animiramo da biraju Srbiju kao destinaciju za odmor, a sve aktivnosti ćemo planirati oslanjajući se na strategiju resornog ministarstva i uz primenu podsticajne mere Vlade Srbije za unapređenje domaćeg turizma", istakla je Labović.

Intenzivnija saradnja sa medijima

Plan je, kako navodi, da se promotivna kampanja "Moja Srbija" nastavi i u 2016. godini i da se obogati dodatnim temama.

Jedna od njih, kako navodi, biće Dunav kao evropski koridor, ali i reke i jezera Srbije.

Labović je dodala da se 2016. godine obeležavaju i važni jubileji koji će biti okosnica dela promotivnih aktivnosti TOS-a.

"Jedan od fokusa TOS-a biće intenzivnija saradnja sa domaćim i inostranim medijima, kao i pojačano prisustvo na društvenim mrežama, kreiranje i sprovodjenje kampanja e-marketinga i ostalih digitalnih aktivacija", najavila je direktorka TOS-a.

Foto: infobiro.tv


Izvori

beta.rs


Tagovi

Marija Labović Devizni priliv Turizam Rast broja turista Moja Srbija Turistička organizacija Srbije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sadnice ribizle spremne za sadnju.