Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 04.02.2020. 16:40

Uskoro natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda

Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 1.000.000 eura.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.930
  • 97
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavit će tijekom ožujka javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019.-2023. za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda. 

"Korisnici mjere Restrukturiranje su vinogradari upisani u Vinogradarski registar (fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Republike Hrvatske i koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom gdje se proizvodi tog područja upotrebljavaju za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, a površine vinograda su upisane u Vinogradarski registar). Dozvoljeni troškovi unutar mjere su ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda iulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom", navode na svojoj stranici. 

Vinari, objavljen je natječaj za mjeru Informiranje u državama članicama

Razina potpore iznosi do 75% od ukupno prihvatljivih troškova za aktivnosti dokumentirane računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage te za troškove doprinosa u naravi. Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 1.000.000 eura.

"Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 EUR uključujući i nadoknadu gubitka dohotka. Korisnici mogu ostvariti i naknadu za gubitak dohotka, u obliku financijske naknade ili prava na koegzistenciju, odnosno istovremeno postojanje starih i novih vinograda.

Pripremite se, uskoro objava natječaja za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina

Do sada je za ovu mjeru odobreno 73 projekta u ukupnom iznosu potpore od 71.831.108,73 kuna", zaključuje se u obajvi na stranici APPRRR-a. 


Tagovi

Natječaj APPRRR Restrukturiranje i konverzija vinograda Nacionalni program


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P