AgroKlub.rs

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Pretraga - Zaštićeno Geografsko Poreklo

Zaštićeno Geografsko Poreklo

Pretraga članaka za ključne reči: zaštićeno geografsko poreklo. Rezultati su poređani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 6.

Uvodi se geografsko poreklo rakije!

Brendiranje rakije
03.11.2015.

Uvodi se geografsko poreklo rakije!

U Narodnoj Skupštini Republike Srbije na predstavljanju Predloga Zakona o jakim alkoholnim pićima danas, 3. novembra, je ministarka poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević Bošković, istakla da će usvajanje novog zakona o jakim alkoholnim pićima dati mogućnost srpskim proizvođačima da prave i prodaju rakiju sa geografskim poreklom. "Ovaj zakon... Uvodi se geografsko poreklo rakije!

Futoški kupus, geografsko poreklo i slow food

Futoški kupus
26.05.2015.

Futoški kupus, geografsko poreklo i slow food

Mesto Futog kod Novog Sada nadaleko je čuveno po proizvodnji Futoškog kupusa. Ova autohtona sorta prvi put se u pisanim izvorima pominje davne 1578. godine, a u 18. veku Futoški kupus, zahvaljujući trgovcima stiže i do dvorova u Pešti i u Beču. Viševekovnim gajenjem formirana je sorta koja se po svojim kvalitetnim osobinama razlikuje od drugih. U... Futoški kupus, geografsko poreklo i slow food

Somborski sir: zaboravljeni brend

Tri proizvoda sa područja Grada Sombora imaju oznaku zaštićenog geografskog porekla. To su bezdanski damast, lemeški kulen i somborski sir. Ovaj proizvod od mleka ostao je još samo u pričama nostalgičnih Somboraca, koji će se uvek, kada se povede priča o somborskom siru, prisetiti kako se taj sir nekada jeo i na bečkom dvoru. Pre četiri godine... Somborski sir: zaboravljeni brend

Vina iz Šumadije dobila oznaku geografskog porekla!

Zaštićeno poreklo
02.11.2015.

Vina iz Šumadije dobila oznaku geografskog porekla!

"Od naredne berbe, vina iz Šumadije po prvi put u istoriji nosiće oznaku geografskog porekla", potvrdio je Božidar Aleksandrović, predsednik Udruženja vinara Šumadije. Time su ovdašnji vinari prebrodili prvu prepreku ka cilju da ovaj region postane poznat poput Toskane, Bordoa, Provanse. Aleksandrović, koji je ujedno i pionir obnove vinogradarstva... Vina iz Šumadije dobila oznaku geografskog porekla!

Zaštita geografskog porekla za italijanski krompir!

Italijanskoj vrsti krompira nazvanoj Patata novella di Galatina odobrena je zaštita geografskog porekla. Proizvod se sastoji isključivo od krtola vrste Solanum tuberosum, sorte sieglinde. Ta sorta se uzgaja u provinciji Leće, na području poznatom po crvenom i peskovitom zemljištu. ‪Sve proizvodne faze, od sadnje do vađenja, moraju se sprovesti na... Zaštita geografskog porekla za italijanski krompir!

Zaštitom geografskog porekla do konkurentnosti

Konkurentnost u EU
13.07.2015.

Zaštitom geografskog porekla do konkurentnosti

Tokom posete Pirotu, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković sa saradnicima je razgovarala sa predsednikom opštine, Vladanom Vasićem i predstavnicima lokalne samouprave. Govoreći o zaštiti geografskog porekla, ministarka je navela da će na taj način, Srbija svoje proizvode učiniti prepoznatljivijim na... Zaštitom geografskog porekla do konkurentnosti

Niste zadovoljni sa gore prikazanim rezultatima? Pokušajte sa Google pretraživanjem!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretraživanja, a prema određenim ključnim rečima.

Poljoprivredni oglasnik - Zaštićeno Geografsko Poreklo

Nema rezultata.