Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokrivanje troškova
  • 31.12.2015. 15:45

Potpore proizvođačkim organizacijama

Cilj potpora je olakšati početak poslovanja proizvođačkim organizacijama u razdoblju od prvih pet godina.

  • 456
  • 50
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je ukupno 1.792.850,00 kuna trima proizvođačkim organizacijama: Udruga mljekara Drava-Sava dobila je 635.650,00 kn, Poljoprivredna zadruga UPOCentar Simentalac 407.200,00 kn, a Poljoprivredna zadruga Gomolava Jabuka 750.000,00 kn.

Ova potpora ima za cilj olakšati početak poslovanja proizvođačkim organizacijama u periodu od pet godina kako bi dostigle standarde Europske unije i postale konkurentne na njenom tržištu. Potpora za početak rada proizvođačke organizacije može iznositi do najviše 750.000 kuna u prvoj godini provedbe Poslovnog plana.

Podsjetimo, Pravilnikom o priznavanju i potporama za početak rada proizvođačkih organizacija (NN 81/15, 97/15, 100/15, 101/15 i 124/15) definira potpore koje mogu dobiti proizvođačke organizacije, čime se olakšava osnivanje, pokretanje i rad proizvođačkih organizacija.

Pravilnikom su uređeni minimalni kriteriji za priznavanje proizvođačkih organizacija i dodjelu državne potpore za početak rada proizvođačkih organizacija. Proizvođačkim organizacijama koje je Ministarstvo poljoprivrede priznalo i odobrilo njihov poslovni plan dodjeljuje se potpora za pokrivanje troškova plaća administrativnog osoblja, režija, najma prostora, nabave uredske opreme i troškova za pravne usluge i upravnih postupaka.


Tagovi

Udruga mljekara Drava-Sava Novo Virje Poljoprivredna zadruga UPOCentar-simentalac Kutjevo Gomolava jabuka Zagreb Poslovni plan


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]