Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plan za budućnost
  • 01.04.2023. 09:00

Edin Džeko čim završi s loptom: Za sve novce kupit ću ovce!

Reporteru Agrokluba nije promaklo domunđavanje Džeke s jednim od naših ranijih sagovornika, stočara iz Travnika, na tribinama Bilinog Polja.

Foto: Facebook/Edin Džeko
  • 692
  • 178
  • 0

Nakon što je meč prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine posmatrao s tribina u Zenici, a više od polovine utakmice drugog kola u Bratislavi proveo na klupi, mnogi su se s pravom upitali šta se dešava s Edinom Džekom. Naime, najbolji bh. igrač i kapiten nogometne reprezentacije BiH već je u 37. godini, u Zenici se žalio na bolove u leđima. 

Reporteru Agrokluba nije promaklo domunđavanje Džeke s jednim od naših ranijih sagovornika, stočara iz Travnika, na tribinama Bilinog Polja, pa je osjetio komociju da priđe i novinarskim uhom oslušne dio razgovora, a naposljetku se i upusti u komunikaciju. 

Kako je poznato, miljenik bh. nacije je uprkos milionskim ugovorima u velikim evropskim klubovima, ostao skroman i vezan za domovinu. Tako i ne iznenađuje podatak da je pod Vlašićem, od jednog lokalnog seljaka, kupio dobar komad pašnjaka, a kod Murata Delića, o kojem smo ranije pisali, raspitivao se za ovce pramenke.

Na pitanje našeg reportera, da li kupuje prvomajskog janjca, Džeko se nasmijao i otkrio da planira pazariti više njih, ali ne za ražanj. 

"Čim završim s loptom, a vidite da sam kao dedo već su me leđa uhvatila, planiram kupiti veće stado ovaca", i kada smo pomislili da nas "dribla", on je nastavio: "Malo sam se raspitivao i odlučio da će to biti bosanska pramenka. Daju od 70 do 130 litara mlijeka, otporna je rasa, nisu lijene i mislim da u najbolje koje imamo", prokomentirao je bh. nogometaš, dodavši kako takvu odluku donio, prije svega, jer misli na zdravlje svoje porodice.  

Na našu doskočicu da sa stadom ima pravo i na poticaje, bh. reprezentativac je istakao kako o njima ne razmišlja, a na farmi će zaposliti pastire iz okoline. Iako je pašnjak, koji je kupio, bogat biljem, kaže kako će plaćati nomade da ih gone u više planinske predjele gdje je ono raznovrsnije.

"Vlašićka, travnička ili bosanska pramenku, kako hoćete, je pametna i vrijedna ovca, vrlo je samostalna, a tražio sam od Murata da mi ostavi najbolje jedinke. Planiramo malo oživjeti proizvodnju travničkog sira, a svakako će dio janjaca završavati na meniju u mom restoranu u Dubrovniku. Svak voli kilu pečenog", rekao je Džeko i na kraju našeg kratkog razgovora dodao kako je riječ o dugoročnim agrarnim planovima.

Kako će izgledati Džekina farma podno Vlašića, pogledajte ovdje


Tagovi

Edin Džeko Ovce April Nogometaš Kapiten Reprezentativac


Partner

Agroklub d.o.o. BiH

Halilovići 10, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
e-mail: info@agroklub.ba web: https://www.agroklub.ba

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete