Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Case IH
  • 02.02.2022. 18:00

AFS Harvest Command prilagođava kombajn na promjene u uvjetima žetve

Aktivnost kombajna se podešava na temelju podataka koje isporučuju senzori, a tiču se kvalitete zrna, odnosno identificira napuknuta i slomljena kao i materijal koji nije zrno te automatski prilagođava postavke stanju na terenu, a kako bi se optimizirao protok i minimizirao gubitak. 

Foto: Case IH
  • 322
  • 93
  • 0

U izmijenjenim klimatskim uvjetima žetva usjeva je postala izazov, a proizvođači stvaraju nova, inovativna rješenja koja omogućavaju prilagođavanje mehanizacije problemima koji se javljaju na terenu. Posljednjih godina se često događalo da su u vrijeme ovih radova padaline obilne što je vodilo do odlaganja ili prekida. To je na kraju dovelo do produljene žetve za dva do tri tjedna zbog kasnije zrelosti usjeva, visoke razine vlage i nepredvidivog vremena.

Povremene i ponekad obilne oborine u većem dijelu Europe značile su prekid ili odlaganje početka žetve za poljoprivrednike.

Case IH Axial-Flow kombajni iz serije 250 su napravljeni kao odgovor na takve probleme. Kako kažu u kompaniji Case IH, udovoljavaju zahtjevima velikih suvremenih proizvođača i ugovorene proizvodnje. Osiguravaju brzu žetvu, povećanu mogućnost izvršavanja čak i u najzahtjevnijim uvjetima uz isporuku kvalitetnog zrna.

AFS Harvest Command paket

Kako navode, kontinuirano se u tvrtki bave inovacijama kako bi se povećala produktivnost. Stoga njihov AFS Harvest Command paket predstavlja najnoviju automatiziranu tehnologiju i na kombajnima serije 250 pokazuje svoje performanse. One vozaču olakšavaju prilagodbu stroja na mijenjanje uvjeta žetve tijekom dugog radnog vremena.

Aktivnost kombajna se podešava na temelju podataka koje isporučuju senzori, a tiču se kvalitete zrna, odnosno identificira napuknuta i slomljena kao i materijal koji nije zrno te automatski prilagođava postavke stanju na terenu, a kako bi se optimizirao protok i minimizirao gubitak. 

Također, prati opterećenje na situ, gubitke pod utjecajem vjetra, brzine kretanja, opterećenje motora, a sve kako bi se maksimizirao učinak što je posebno važno u teškim uvjetima žetve. 

Dakle, postavke poput brzine rotora, rad lopatica, brzina čišćenja ventilatora i otvora za sito automatski se i kontinuirano podešavaju, a pri tome nema intervencije vozača.

Naravno, kombajni omogućavaju žetvu različitih vrsta usjeva: pšenice, ječma, kukuruza, soje, uljane repice i drugih kultura.

Senzori prate sve iz okruženja

U tvrtki ističu kako su iznimno dobre rezultate s ovom mehanizacijom imali ratari u Tiringiji, u srednjoj Njemačkoj tijekom prošlogodišnje žetve. 

AFS Connect za bežični prijenos podataka

Pored toga, najnovija serija Axial-Flow 250 također nudi prednost bežičnog prijenosa podataka AFS Connect i upravljanja njima tako što omogućuje vlasnicima da njima precizno upravljaju, kako na farmi, polju i to sa svog računala, telefona ili tableta. Na taj način mogu koordinirati istovar, stanje s gorivom te primati obavijesti o vlazi u prinosu i drugim podacima o žetvi. 

Osim toga, za ovu seriju su u ponudi hederi za svaku vrstu kombiniranih usjeva što osigurava visoku efikasnost bez obzira na prinos usjeva i uvjete.

Kombajni su dostupni u dva raspona koji odgovaraju širokom spektru poljoprivrednih djelatnosti. Serija 150 je namijenjena poljoprivrednicima srednje veličine, dok je serija 250 osmišljena za potrebe velikih proizvođača koji traže veliki kapacitet, maksimalnu kvalitetu zrna te tehnologiju i automatizaciju dizajnirane za maksimalnu produktivnost.


Tagovi

Kombajn Case IH Axial-Flow Žetva AFS Harvest Command AFS Connect


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da nije rano za bubamaru?