Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 29.10.2014. 08:00
  • Sisačko-moslavačka

Borba protiv ozimih korova!

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 73
  • 2
  • 0

Ozime žitarice u jesen zakorovljuju ozimi korovi - širokolisni (bročika, kamilica, mišjakinja, čestoslavica, crvena mrtva kopriva, divlji mak) i travni (mišji repak, slakoperka, vlasnjača, divlja zob). Oni prezimljuju zajedno sa usjevom te su mu u proljeće konkurencija za prostor, svjetlo, hranu, vodu.

Herbicidi koji se primjenjuju u fazi nakon sjetve, a prije nicanja, svoju djelotvornost u tlu zadržavaju sve do proljeće. Budući da se primjenjuju na golo tlo, dok još ne znamo koji korovi će biti prisutni, potrebno je primijeniti sredstva širokog spektra djelovanja, koja djeluju na navedene i širokolisne i travne korove. To su npr.: Cougar, Tornado, Legato plus.

(Sredstvima Cougar i Tornado 01.01.2015. istječe dozvola za primjenu.)

Navedena sredstva mogu se primijeniti i nakon nicanja, u fazi 2-3 razvijena lista, kada se mogu koristiti i Herbaflex te kombinacija sredstava Logran 20 WG + Filon 80 EC.

Podatke o sredstvima registriranim za ovu namjenu možete pronaći na web stranici Ministarstva poljoprivrede u bazi podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava (FIS), putem internetske tražilice.

Prije upotrebe sredstva obavezno pročitati priloženu uputu o primjeni i sredstva koristiti prema preporukama proizvođača. O provedenom tretiranju potrebno je voditi evidenciju, a praznu ambalažu SZB zbrinuti na propisani način.

Mirta Križanić Božurić, dipl.ing.agr.
E-mail: Mirta.Krizanic.Bozuric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]