Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ratarstvo u Kisaču
  • 24.01.2017. 14:00

Đubrenje i mehanizacija za veći prinos

Pavel Agarski iz Kisača tvrdi da su đubrenje i savremena mehanizacija najvažniji za vrhunski prinos.

Foto: Print Screen / You Tube
  • 3.338
  • 164
  • 0

Pavel Agarski iz Kisača je uzor za druge paore. Krenuo je da se bavi poljoprivredom sa 20 godina, a sada je već 25 godina u poslu. Porodična tradicija počela je još sa pradedom.

Prinos za pamćenje

Agarski kaže da ne pamti tolike prinose, kao iz prošle godine. Dodaje da bi prihod mogao da bude bolji, ali da je to uobičajena situacija. Kaže da je sa cenom najviše podbacio kukuruz. Gaji iste kulture - kukuruz, soju i šećernu repu, na 60 jutara.

Važnost trendova u ratarstvu

Ovaj poljoprivrednik analizu zemljišta radi na većim parcelama. Od agrotehnike primenjuje đubrenje u jesen, duboko oranje u proleće, najnovije hibride, prskanje, a plodored prati pod obavezno.Dodaje da koristi moderne sorte.

Trenutno ima od 60.000 do 65.000 biljaka kukuruza, repe 95.000 do 110.000 i soje od 450.000 do 500.000 po hektaru. Bolesti nisu napadale kulture, što se posebno odnosi na kukuruz i soju, koji su cele godine bili u odličnom stanju.

"Stajnjak ne koristim, jer nemam životinje, a na đubrivu se ne štedi. Novi hibridi iziskuju mnogo đubrenja, kako bi postigli vrhunski prinos", kaže Agarski.

Slušati savete stručnjaka

U Kisaču postoji klub poljoprivrednika, koji organizuje korisna predavanja, na kojima je Agarski redovan. Prati novine i primenjuje sve savete. Tako je i sa mehanizacijom, jer na osnovu iskustva tvrdi da savremene mašine mogu da preporode posao.

Kada je reč o subvencijama države, koristi ih, ali se većinom oslanja na sopstvene snage.

Foto: Print Screen / You Tube


Tagovi

Kisač Mehanizacija Đubrenje


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivrednici u Vojvodini ostali su bez subvencija za gorivo za prolećnu setvu zbog nemarnog i nestručnog upravljanja u informacionom sistemu Ministarstva poljoprivrede e-agrar, saopštila je politička organizaacija Akcija progresivne Voj... Više [+]