Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vita Kemija
  • 05.02.2015. 18:00

Gnojiva nove generacije na našim poljima!

Vita Kemija d.o.o., tvrtka sa sjedištem u Zadru, našim poljoprivrednicima donosi inovativna riješenja svjetskih proizvođača u ishrani i zaštiti biljaka.

Foto: Rajko Polić
  • 2.318
  • 237
  • 0

Tlo je supstrat koji sadrži hranjive tvari nužne za život biljaka i u svakom njegovom centimetru žive milijuni bakterija i gljiva od kojih su 90% nužni za život biljaka. Za život mikroorganizama u tlu, kao čimbenika plodnosti tla, važna je kontinuirana opskrba organskom tvari. Također, i svaka kultura mora imati dostupu zalihu svih potrebnih elemenata u tlu. Deficit samo jednog mikro ili makro elementa može dovesti do značajnih gubitaka u proizvodnji, bilo u kvantiteti ili kvaliteti prinosa. Zato jer vrlo bitna kvalitetna i isplanirana gnojidba.

Predstavnici na Vita Kemija predavanju

Nova generacija mineralnih gnojiva iz Španjolske i Italije, a preko zadarske tvrtke Vita Kemija, stigla su i na naša polja. Nedavno su na Zagrebačkoj Akademiji Agrokor trgovine predstavnici Vita Kemije održali i predavanje na temu važnosti pravilne gnojidbe te predstavili gnojiva tvrtki Siriac i Zoberbac, čiji su zastupnici za Hrvatsku. Direktor tvrtke Vita Kemija, Esad Granulo, doveo je svoj tim agronoma - Denisa Protića i Maria Skelina, koji je ujedno i održao predavanje pred predstavnicima tvrtki Agrokor koncerna.

Gnojivo za sve kulture!

Fertisole gnojivo

Siriac ima vrlo razvijenu prodajnu mrežu na području Italije, što nije niti čudno s obzirom na široku paletu proizvoda za ishranu bilja. Tvrtka Vita Kemija je na prezentaciji predstavila Siriacovu liniju Fertisole gnojiva koja zbog svojih organsko-mineralnih spojeva imaju izrazito visoku učinkovitost. Dušik (N) se sastoji od dva oblika (amonijski i organski), što omogućuje značajno duže djelovanje bez ispiranja, što biljci pruža optimalnu dnevnu količinu. Otpušta dušik (N) u roku od 45 dana, a topivost svih granula je min. 97 %. Sve je na sulfatnoj bazi te je lako dostupno biljci. Koristi se u gnojidbi svih poljoprivrednih kultura.

Dostupan je u idućim NPK formulacijama:

  • FERTILSOLE 7-7-7 + Mg-S + Fe
  • FERTILSOLE 8-8-8 + Mg-S + Fe
  • FERTILSOLE 7-14-14 + S + Fe
  • FERTILSOLE 7-14-21 + S + Fe
  • FERTILSOLE 14-7-7 + Mg-S + Fe

Kako biljci osigurati dovoljne količine sumpora?

Sumpor je danas jedan od najznačajnijih ograničavajućih čimbenika u poljoprivrednoj proizvodnji. Razlozi njegova deficita su brojni, od upotrebe gnojiva sa visokim udjelom hraniva, a niskim udjelom sumpora, smanjene upotrebe pesticida sa sadržajem sumpora, povećanja prinosa po jedinici površine, do smanjene emisije sumpora iz industrijskih izvora.

Fertisole i Solferro - primjenjivi zajedno u jednoj aplikaciji! Osigurajte biljci kompletnu i uravnoteženu prehranu!

Sumpor je u biljci građevni element aminokiselina i proteina, ključan sastojak u izgradnji klorofila te sastavni dio fitoaleksina, spojeva pasivne otpornosti biljke. Kako ga onda osigurati biljci u dovoljnim količinama? Koristeći Solferro gnojivo kao dodatak osnovnim gnojivima. Sastav ovog gnojiva saznajte klikom na oglas Solferro gnojivo!

Solferro svojim sastavom mikrohranjiva te značajnim udjelom sumpora, povećava učinkovitost gnojiva uz koja se primjenjuje. Najbolje do izražaja dolazi primijenjeno uz visoko koncentrirana gnojiva (NPK 7-20-30, NPK 15-15-15, urea, kan, triplfosfat itd), koja ne sadrže sumpor, čineći ih kompletnim gnojivima visoke vrijednosti. Takva primjena biljnim kulturama osigurava potpunu ishranu i unaprjeđuje proizvodnju. Doprinosi ne samo povećanju prinosa, već i povećanju njegove kvalitete, najznačajnije u žitaricama, krmnim kulturama, uljaricama i povrću.

Zoberbac gnojiva nove generacije

Vital Power Phos je tekuće gnojivo najnovije generacije koje se sastoji od organskog ortofosfata obogaćenim cinkom (Zn) i koje garantira visoku dostupnost fosfora (P) biljci.

Kombiniran je sa organskim kiselinama s bogatom izmjenom radikala koji štite fosfor u zemlji, što ga čini 3 do 4 puta efektivnijim od ostalih proizvoda ove vrste. Potiče razvoj korijenovog sustava biljke, cvjetova te zametanje plodova. Vital Power Phos moguće je koristiti kao glavni izvor fosfora biljci ili pak djelomičnom aplikacijom kao dodatni tretman.

Prikaz sastava Vital Power Phos gnojiva:

SASTAV
% p/p
Fosfor (P)
21,0
Organske kiseline (P2O5)
7,4
Cink (Zn)
0,2
Ukupni dušik (N)
7,0

Učinkovit odgovor na probleme stresa

Zoberaminol ambalaža

Stres je svaka promjena čimbenika koji značajno utječu na fiziološke i biokemijske procese u biljci što može dovesti do smanjenja produktivnosti i prinosa pa i uginuća. Iz tvrtke Zoberbac nam dolazi tekuće gnojivo sa aminokiselinama, formulirano za primjenu putem lista i korijena, Zoberaminol, posebno proizvedeno kako bi pružilo trenutačnu energiju biljci, u trenutcima steresa ili u fazama intenzivnog rasta i razvoja, kada su potrebe za energijom najveće. Zoberaminol je bio-stimulant baziran na L-aminokiselinama, proizvedenim enzimatskom fermentacijom.

Djelovanje Zoberaminola:

  1. Utjecaj na procese oprašivanja i oplodnje
  2. Djelovanje na pući - procese transpiracije i disanja
  3. Povećava apsorpciju makro i mikro elemenata
  4. Sinergični učinak prilikom aplikacije sa pesticidima i gnojivima kao pomoćno sredstvo
  5. Utjecaj na otežanu asimilaciju dušika
  6. Povećava aktivnost mikroorganizama
  7. Djelovanje na citokinine
  8. Formiranje kelata - potpomaganje transport mikroelemenata u biljci
  9. Utjecaj na oporavak nakon izlaganja stresnim uvjetima

Za dodatne informacije o navedenim gnojivima obratite se stručnom timu Vita Kemije na jedan od niže navedenih kontakata!

Foto: Rajko Polić


Tagovi

Vita Kemija Denis Protić Esad Granulo Mineralna gnojiva Zoberaminol Zoberbac Fertisole Solferro Mario Skelin Agrokor koncern Agrokor akademija Vital Power Phos

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]