Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroChem MAKS
  • 12.03.2019. 12:00

Ivo Vuković: S Pallasom 75 WG nema korova, polja su čista, a žetva je lakša

Za zaštitu pšenice, raži i tritikala odaberite Pallas 75 WG - već provjereni i zasigurno najučinkovitiji post-em sistemični herbicid za suzbijanje travnih i određenih širokolisnih korova.

Foto: Bigstockphoto/volodymyrshtun
  • 1.411
  • 139
  • 0

Kako kreće vegetacija s prvim toplijim danima, tako dolazi i do ponika korova u ozimim žitaricama. S na to obzirom da se sjeme korovskih vrsta nalazi i u dubljim slojevima tla, za primjenu herbicida i optimalno suzbijanje korova u ozimim žitaricama treba sačekati da se srednja dnevna temperatura ustalili na 15 °C u razdoblju od desetak dana, kako bi ponikli termofilni korovi odnosno korovi kojima treba veća suma temperatura. Nepravilan izbor herbicida izravno će se odraziti na kvalitetu zrna, prinos, a samim time i na neprofitabilnost proizvodnje.

Provjereni i najučinkovitiji post-em herbicid

Tvrtka AgroChem MAKS preporučuje Pallas 75 WG - već provjereni i zasigurno najučinkovitiji post-em sistemični herbicid za suzbijanje travnih i određenih širokolisnih korova, a primjenjujemo ga samo u pšenici, raži i tritikalu. Odlikuje ga vrlo učinkovito djelovanje na: paulj (stršac ili aperu), ljuljeve, mišji repak, a posebno dobro djelovanje ima na divlju zob i stoklase (Bromus spp).

Pallas 75 WG se primjenjuje od drugog lista do vidljivog drugog koljenca žitarica (BBCH 12-32), u količini od 0,25 kg/ha uz preporuku okvašivača Master Wett u dozi od 75 mI/ha. Herbicid Pallas 75 WG učinkovito suzbija i glavninu širokolisnih korova koji se nalaze na našim površinama, no ako imamo problema s osjakom (Cirsium arvense) u kasnijim feno fazama preporučujemo dodati pola doze ili 15 g/ha herbicida Lancelot.

Primjena Pallasa 75 WG rješava probleme s korovima

Među prvim korisnicima herbicida Pallas 75 WG bio je i gospodin Ivo Vuković, djelatnik tvrtke Seges d.o.o. iz Babine Grede. Prvenstvena odluka primjene bila je upravo iz razloga povećane populacije mišjeg repka kojeg nisu učinkovito suzbijali dotadašnji herbicidi, a korovska populacija je sve značajnije otežavala žetvu i smanjivala prinos. Pitali smo ga kako je zadovoljan s herbicidnom efikasnošću herbicida Pallas 75 WG i nakon četvrte sezone primjene, a odgovor je bio vrlo jasan čak i na izrazu lica.

"Da, vrlo sam zadovoljan i opet ću ga koristiti. Primjenom herbicida Pallasa 75 WG jednostavno sam riješio sve svoje probleme, imam olakšanu žetvu, dobre prinose i kvalitetnu pšenicu s kojom na tržištu postižem visoku cijenu. Također sam postigao djelomično ili čak i potpuno odstranjivanje neželjenih korovskih vrsta koje su mi zadavali značajne probleme", istaknuo je Ivo Vuković.

Kada primijeniti Pallas 75 WG?

Na pitanje kad ide u primjenu s herbicidom Pallas 75 WG, Ivo Vuković odgovorio je da najčešće ide u primjenu između prvog i drugog koljenca tj. kad je siguran da je kompletna korovska populacija ponikla, a ujedno odradi preventivno i fungicidni tretman s Topsinom M. S obzirom da je zadovoljan njegovim učinkom, zanimalo nas je preporučuje li i drugim proizvođačima Pallas 75 WG?

"Naravno, pogotovo proizvođačima koji imaju problema s uskolisnim korovima, a u nedoumici su oko izbora herbicida jer nakon primjene Pallasa 75 WG zasigurno će imati čista polja", naglasio je Ivo Vuković.

Zahvaljujemo se našem sugovorniku, a svim proizvođačima koji imaju probleme s uskolisnim i određenim širokolisnim korovima u pšenici, raži i tritikalu preporučujemo Pallas 75 WG.

Za više informacija o zaštiti ozimih kultura od korova, obratite se tvrtki AgroChem MAKS na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

AgroChem MAKS Pallas 75 WG Korovi Zaštita Seges d.o.o.


Autor

Zlatko Šefer

Više [+]

Stručnjak tvrtke Agrochem Maks d.o.o. za ratarstvo na području srednje Slavonije.


Partner

AgroChem MAKS d.o.o.

Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6608 633, fax: +385 1 6608 632, e-mail: info@agrochem-maks.com web: http://www.agrochem-maks.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]