Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 05.07.2020. 12:00

John Deere plasira u Europu visoko učinkovitu seriju X9 kombajna

Kombajni X-serije imaju najširi nagibni transporter, najveći zaslon kao i jedinicu za rezanje do 15 metara. S 5,2 m2, najvećim aktivnim prostorom za odvajanje koji je John Deere ikad ponudio, kapacitet berbe podiže se na potpuno nov nivo.

Foto: YouTube/screenshot
  • 157
  • 17
  • 0

Nakon dugog čekanja, kompanija John Deere predstavila je svoju novu seriju kombajna, X9 1000 i X9 1100, a kako sami tvrde, ova verzija posebno je dizajnirana za zahtjevne berbe u sjevernoj Europi, piše bauernzeitung.at.

"Kombajni X-serije imaju najširi nagibni transporter, najveći zaslon kao i jedinicu za rezanje do 15 metara. X9 1100 ubire i do 100 tona pšenice na sat s manje od 1% gubitka zrna. S 5,2 m2, najvećim aktivnim prostorom za odvajanje koji je John Deere ikad ponudio, kapacitet berbe podiže se na potpuno nov nivo“, kaže direktor marketinga Jonathan Edwards.

Veći sistem čišćenja i manja potrošnja goriva

X9 takođe predstavlja svoj DynaFlo XL povećan sistem za čišćenje od gotovo 7m2 (36% više od S790) s protokom zraka koji dolazi od 4 snažna ventilatora, koji se prilagođava neravnom terenu zahvaljujući sistemu Active Terrain.

Do kraja godine 500 IMT traktora spremno za tržište

Zanimljiva činjenica je i ta da se zbog male potrošnje goriva kombajni mogu koristiti i do 14 sati, a sve zahvaljujući novom PowerTechTM 13, 6-litarskom šestocilindričnom motoru koji isporučuje do 700 KS, odnosno 515 kW. Takođe, novi sistem spremnika puni 1.250 litara goriva za manje od 2,5 minute. 

Učinkovito razbacivanje biljnih ostataka do 15 m

Dvostrukom rotoru prethodi bubanj za dovod mase, a svaki ima lopatice za usmjeravanje usjeva te prođe 9,5 okretaja za učinkovito odvajanje.

Što se tiče same sječke, ona ima 124 noža i osigurava dobar kvalitet usitnjavanja. Daljinsko podešavanje kontra noževa omogućava podešavanje intenziteta, a ima mogućnost raspršiti slamu do 15 metara.

Spremnik za zrno u verziji 1000 ima zapremninu od 14.800 litara dok u većem modelu 1100 sadrži 16.200 litara, a brzina istovarne cijevi ide od 186 l/s.

Kabina s masažnim i grijanim sjedalom

Kao i kod S700 kombajna, posebne kamere (Combine Advisor) pomažu ICA2 sustavu koji autonomno upravlja mašinom prema vozačevim naredbama. Ovaj sistem takođe uzima u obzir informacije koje pruža senzor za opterećenje motora.

Raspon kabina nudi tri različite mogućnosti opreme, Select tj. osnovni model, Premium i Ultimate, a zavisno od odabranog paketa, mogu se dobiti grijana i masažna sjedala kao i radio koji je kompatibilan s aplikacijom koja se instalira na mobilnom uređaju. Na raspolaganju su i razne vrste svjetla kao i ona standardna LED.

Hemijski div ulaže u novu tehnologiju za smanjenje pesticida

Zahvaljujući već spomenutoj aplikaciji svi korisnici imaju mogućnost dijeliti terenske podatke kao i podatke o stanju mašine, a uz John Deere Connected SupportTM i Expert Alerts System na vrijeme se mogu detektovati greške prilikom rukovanja kao i potencijalni kvarovi. 

Za sve one koje zanima kupovina, iz kompanije su poručili kako će se kombajni iz nove serije X9 moći naručiti od John Deere distributera pred kraj ljeta. 

Kako serija X9 izgleda možete pogledati u videu:

Foto: Youtube/ John Deere France


Tagovi

John Deere Kombajn Serija X9 Europa Spremnik Rotor Sječka Motor


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.