Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 22.12.2015. 08:30

Jubilarna KWS konvencija šećerne repe!

Vrhunski rezultati u proizvodnji šećerne repe su potvrda da KWS sa svojim sortimentom šećerne repe pridonosi povećanju prinosa šećera na hrvatskim njivama.

  • 288
  • 38
  • 0

Prošlog vikenda u Hotelu Picok u Đurđevcu održana je 30. konvencija KWS divizije šećerne repe i industrije šećera te 2. konvencija KWS divizije kukuruza/uljarica i distributera. Brojni proizvođači šećerne repe, distributeri, zatim proizvođači kukuruza i uljarica iz KWS-ovog vrhunskog sortimenta, kroz dva dana su izmjenjivali svoja iskustva i zapažanja.

U pozitivnoj atmosferi, društvu kooperanata, proizvođača i ostalih partnera, direktori dviju KWS divizija osvrnuli su se na proteklu godinu, novitete u svijetu vezane za proizvodnju šećera i kukuruza, novitete vezane za paletu KWS proizvoda, kao i problematiku na tržištu Hrvatske.

Odlična godina za šećernu repu!

Dražen Jurišić o godini šećerne repe

Proizvođači i prerađivači šećerne repe Sladorana Županja, Viro d.d. Tvornica šećera Virovitica i Tvornica šećera Osijek, iznoseći svoje rezultate, bile su suglasne u odličnim proizvodnim rezultatima. Postignute digestije s pojedinim KWS sortama šećerne repe ove godine su bile i do 19,85 i to zahvaljujući proizvođačima koji su adekvatno tretirali šećernu repu protiv Cercospore. U sljedećoj sezoni ponuditi će novu sortu HELENIKA KWS čija je glavna odlika dvostruka tolerantnost na Rhizomaniju, a ove godine je već pokazala odlične rezultate na pokusnim parcelama s prinosom korijena od 96 t/ha i digestijom 17%, odnosno prinosom šećera po hektaru od 15,5 t/ha.

"Ovi vrhunski rezultati u proizvodnji šećerne repe su potvrda da KWS sa svojim sortimentom šećerne repe pridonosi povećanju prinosa šećera na hrvatskim njivama." - zaključio je country manager divizije šećerne repe Dražen Jurišić.

Nova generacija hibrida u 2016.!

Brojni sudionici konvencije

Za predstavljanje postojećega portfolia kukuruza i uljarica te nove generacije hibrida koje će KWS ponuditi u sljedećoj sezoni, bio je zadužen KWS product manager Dominik Mikolčević, dok je novu komercijalnu politiku i strateško jačanje odnosa s distributerima kukuruza, suncokreta i sirka, predstavio country manager divizije kukuruza/uljarica, dr.sc. Darko Babić. Zahvaljujući novoj premium liniji hibrida, cijena starijih proizvoda pojeftinila je te time postala pristupačnija u novoj sezoni. Na taj način se za povoljniju cijenu dobije kvalitetniji sklop gena nego što trenutno proizvođači mogu naći na tržištu Hrvatske.

"Bolji poizvod po povoljnijim cijenama osigurati će bolju stabilnost proizvodnje i veću profitabilnost čak i malim proizvođačima!" - naglasio je Darko Babić.

S puno pozitivnih informacija zaključena je još jedna godina, a idealna prilika je bila u predbožićno vrijeme poželjeti svim partnerima sljedeću još bolju, uspješniju i rodniju godinu. Ispod članka pogledajte foto-galeriju atmosfere sa događaja!


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

KWS Šećerna repa Helenika KWS Hotel Picok Cercospora Rhizomanija Prinos korijena Sladorana Županja Viro d.d. Tvornica šećera Osijek Tvornica šećera Virovitica Dražen Jurišić Darko Babić Dominik Mikolčević Urod šećerne repe


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]