Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 15.10.2018. 10:30

Kad jednom probaš AutoTrac, ne vraćaš se na staro, sjedneš u traktor i promatraš kako sam radi

Raven sustav za paralelno navođenje jednostavno je integrirano rješenje američkog proizvođača; ugradnjom prijamnika na traktor i monitora u kabinu moguće je pratiti kretanje s preciznošću +/- 25cm.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 1.669
  • 86
  • 0

"To je odlična stvar. Možeš ovako lijepo prekrižiti ruke sjedeći u traktoru i on će sve lijepo odraditi. Kada dođe do kraja table, okrenut će, pa će točno nastaviti gdje treba da se ne poklapa", slikovito mi je objasnio Milorad Jeličić iz Bolmana u Baranji prikazane sustave za navođenje nakon što je izašao iz traktora i sve ih isprobao. On ih inače koristi u radu i jako je zadovoljan njima.

Na prezentaciji sustava za upravljanje u poljoprivredi koju je u Višnjevcu kod Osijeka organizirao Novocommerce International d.o.o. sreli smo i Davora Petričevića iz Starih Mikanovaca. Istaknuo je kako je on kupio taj sustav od Novocommerca i da će ovih dana doći serviser i pokrenuti ga i smatra kako će mu to mnogo pomoći u jesenskim radovima. Kako je rekao, nema grešaka u radu, a tada se stroj ne može umoriti kao što to može traktorist. Uvijek se precizno odradi.

"Imamo mi u našoj proizvodnji ove sustave i doista su korisni u proizvodnji", rekao je Stjepan Ervačić iz tvrtke Osatina.

Uz tri John Deere traktora, 6120M, 6230R, 6320, prezentiran je i rad priključaka Kuhn, francuskog proizvođača vrhunske opreme za profesionalne farmere, kojega NCI također zastupa. U demonstraciji smo vidjeli kako ti sustavi rade sa priključicma kao što su kratka tanjurača Optimer XL 300, prskalica Deltis 1200 i rasipač Axis 20.2W.

Smanjuje troškove i povećava produktivnost i profitabilnost

Tri rješenja za upravljanje koja NCI nudi su: 

  • Raven sustav za paralelno navođenje,
  • Integrirani AutoTrac sustav sa SF3 signalom (+/- 3 cm) i
  • ATU universal

John Deere je prvi krenuo sa sustavima navođenja za strojeve i od tada nastavio s inovacijama. Prednosti su očigledne: manji troškovi goriva, manja upotreba gnojiva, sjemena i kemikalija, veća produktivnost i profitabilnost i značajno manje stresa za vozača, ističu u hrvatskom zastupništvu John Deera.

Pristup John Deere preciznim poljoprivrednim rješenjima započinje s novim StarFire 6000 prijamnikom. Posjeduje novi dinamičan dizajn, uređaj za zaštitu od krađe, bolju iskoristivost te najvažnije, poboljšan raspon signala. Pomicanje crte navođenja stvar je prošlosti. SF3 također nudi ponovljivost u sezoni 9 mjeseci. Iste crte navođenja mogu se koristiti za višestruke prolaze tijekom razdoblja vegetacije, što omogućuje precizno pozicioniranje sjemena i hranjivih tvari bez pomicanja crta ili ponovnog mapiranja granica.

dc
StarFire 6000 prijamnik

ATU 200 prenosi se sa stroja na stroj za manje od 30 minuta

U ponudi integriranih sustava navođenja raspon se kreće od jednostavnog ručnog upravljanja do potpuno automatiziranih navođenja. Jedinica ATU 200 može se lako prenositi sa stroja na stroj za manje od 30 minuta. Nije samo lagana za ugradnju i uporabu, također je ekstremno robusna i pouzdana. ATU 200 omogućuje rad na samo 0,5 km/h, sporije nego ostali univerzalni sustavi. Osim prenosive jedinice, u ponudi je i integrirano rješenje. Integrirani AutoTrac sustav poboljšava produktivnost smanjenjem ulaznih troškova i većom učinkovitosti potpomognutog upravljanja, a dostupan je za sve 6M i 6R/7R/8R/9R serije John Deere traktora, prskalice, kombajne i silažne kombajne.

"Lako svladava ravne, krivudave i kružne staze te radi udobno u uvjetima slabe vidljivosti. Kada iskusite prednosti AutoTrac sustava, nećete se nikada htjeti vratiti natrag", istaknuo je Ivan Pavlović iz marketinga Novocommerca.

Raven sustav za paralelno navođenje jednostavno je integrirano rješenje američkog proizvođača; ugradnjom prijamnika na traktor i monitora u kabinu moguće je pratiti kretanje s preciznošću +/- 25cm.

Za više informacija obratite se tvrtki Novocommerce International na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

John Deere Novocommerce AutoTrac Kuhn Sustav za upravljanje Prezentacija ATU universal


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]