Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 16.12.2016. 15:00

KWS konvencija industrije šećera i distributera

U Đurđevcu je 09. i 10. prosinca, održana 2. KWS konvencija, točnije konvencija divizija šećerne repe te kukuruza/uljarica i industrije šećera te KWS distributera.

  • 1.238
  • 64
  • 0

U Đurđevcu je, u prostorima hotela Picok, 09. i 10. prosinca, održana 2. KWS konvencija, točnije konvencija divizija šećerne repe te kukuruza/uljarica i industrije šećera te KWS distributera. Brojni proizvođači šećerne repe, distributeri, zatim proizvođači kukuruza i uljarica iz vrhunskog KWS sortimenta kroz dva dana su izmjenjivali svoja iskustva i zapažanja.

Osvrt na proteklu godinu

U pozitivnoj atmosferi direktori dviju KWS divizija osvrnuli su se na proteklu godinu, novitete u svijetu vezane za proizvodnju šećera i kukuruza, novitete vezane za paletu KWS proizvoda kao i problematiku na tržištu Hrvatske dok je regionalni direktor divizije šećerne repe za centralnu i jugoistočnu Europu Claus Hoeck predstavio potpuno novu tehnologiju u proizvodnji šećerne repe Conviso Smart.

​​

Svjetski rezultati proizvodnje šećerne repe

Proizvođači i prerađivači šećerne repe Sladorana Županja, Viro d.d. Tvornica šećera Virovitica i Tvornica šećera Osijek, iznoseći svoje rezultate, bili su suglasni oko odličnih proizvodnih rezultata. Postignute digestije s pojedinim KWSovim sortama šećerne repe ove godine su bile i do 17% i to zahvaljujući proizvođačima koji su adekvatno tretirali šećernu repu protiv Cercospore.

U sljedećoj sezoni KWS će ponuditi novu sortu Grandiosa KWS čija glavna odlika je tolerantnost na Cercosporu i Rhizomaniju a ove godine je već pokazala odlične rezultate na pokusnim parcelama s visokim prinosima i digestijama.

Osim njih tu su i Marenka KWS i Helenika KWS koje su ove godine dale u proizvodnji preko 100 t/ha korijena, uz digestije od 16 -17% gdje je prinos šećera u nekim pokusima bio 16 do 17 t/ha, što su, možemo reći, ne samo europski već i svjetski rezultati proizvodnje šećerne repe.

"Ovo je rekordna godina u povijesti proizvodnje šećerne repe u RH, na što je utjecao niz faktora: kvalitetne KWS sorte, kvalitetan rad tehnologa i proizvođača, vremenski uvjeti te na kraju novi način zaštite usjeva od Cercospore, što se odrazilo na visoke prinose i digestije", zaključio je Country manager divizije šećerne repe Dražen Jurišić.

Rast udjela kukuruza i uljarica na tržištu RH

Novitet u segmentu kukuruza svakako je i nova grupa hibrida Clima Control³ koji svoju posebnost iskazuju izuzetnom tolerantnošću na visoke temeperature i sušu, a ove godine čak 3 hibrida su zaslužila posebno mjesto u navedenoj grupi: ovogodišnji novitet u ponudi hibrid KWS 2370, te već dobro poznati hibridi Kamparis i Konfites. Zašto su baš ti hibridi odabrani u ovu posebnu Clima Control³ grupu, više možete saznati u novoj brošuri te ostalim materijalima na KWS internet stranici.

Bez obzira na pad zasijanih hektara pod kukuruzom u prošloj godini, KWS je prema istaživanjima agencije Kleffmann ostvario rast svoga udjela na tržištu RH što je posebno istaknuo Country manager divizije kukuruza/uljarica dr.sc. Darko Babić, dodavši da je zbog ostvarenih vrhunskih rezultata potražnja za KWS hibridima izuzetno porasla, kao i broj partnera s kojima KWS surađuje, na što je izuzetno ponosan. A da je to uistinu tako svjedoče i rezultati proizvođača na koje se osvrnuo KWS Area Sales Manager Zoran Petrović predstavljajući ovogodišnju ponudu hibrida kukuruza, suncokreta i sirka.

S puno pozitivnih informacija zaključena je još jedna godina, a idealna prilika je bila u predbožićno vrijeme poželjeti svim partnerima sljedeću još bolju, uspješniju i rodniju godinu.


Povezane biljne vrste

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Suncokret

Suncokret

Sinonim: Cvijet sunca, trava sunca | Engleski naziv: Sunflower | Latinski naziv: Helianthus annuus L.

Suncokret potječe iz Amerike (Meksiko, Peru). Najprije je uzgajan kao ukrasna biljka, sjeme je korišteno za prehranu ptica, a ljudi su jeli jezgru iz sjemena. 1840. godine je prvi... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Kws Rezultati Sorte Šećerna repa Kukuruz Uljarice Suncokret Konvencija Visoki prinosi Noviteti


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]