Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 09.02.2018. 13:30

KWS novosti i noviteti za novu sezonu kukuruza!

Što je KWS pripremio za ovu sezonu, koje su to aktivnosti i novosti koje će proizvođačima olakšati izbor hibrida? Saznali smo u razgovoru s Majom Družijanić.

  • 811
  • 72
  • 0

Krajem 2017. godine su nagoviještavali brojne novitete za sezonu 2017./2018., sada ih predstavljaju i o njima više govore na svojim zimski predavanjima. Što je konkrektno KWS pripremio za ovu sezonu, koje su to aktivnosti i novosti koje će proizvođačima olakšati izbor hibrida, saznati ćemo više u marketing odjelu tvrtke KWS, u razgovoru s Majom Družijanić.

Nova godina je počela, pripreme za novu sezonu su u tijeku, kako se KWS priprema i što sve možemo očekivati?

Tako je, pripreme za novu sezonu već su uglavnom gotove, vrijeme je kada je smanjen broj aktivnosti u poljoprivredi, stoga je idealno vrijeme da naši proizvođači prikupe nove informacije, saznaju više o novim tehnologijama proizvodnje, što im omogućuje bolju pripremu za sjetvu. Osim predavanja, tu su još dodatne aktivnosti i materijali poput novog kataloga kukuruza, rezultata pokusa, edukativne brošure "Vodič za sušu", virtualne online šetnje našim pokusnim poljem, video prezentacije svih hibrida kukuruza, detaljnije obrađenu temu ClimaControl³ hibrida, dodatne aktivnosti u poljoljekarnama i, naravno, neizostavni proljetni sajam u Gudovcu.

Koje informacije konkretno na zimskim prezentacija proizvođači mogu saznati?

Na zimskim prezentacijama proizvođači u komunikaciji s našim stručnim savjetnicima razmjenjuju iskustva, komentiraju prethodnu godinu, kolege prezentiraju rezultate pokusa, nove hibride, nove tehnologije, isto tako osim lokalnih aktivnosti i noviteta su i novosti na svjetskoj/globalnoj razini, novosti iz regije... ukratko, na jednom mjestu spoj ugodnog druženja i korisnih/svježih informacija.

ClimaControl³ grupu hibrida ste predstavili prošle godine, ima li tu kakvih noviteta?

Tako je, prošla godina je bila prva godina predstavljanja ClimaControl³ grupe hibrida, grupe tolerantne na sušu i visoke temperature, naravno prošla godina je bila izuzetno topla i za sve proizvođače koji su zasijali baš ove hibride je bio idealan trenutak da se uvjere u njihove preformanse. Naravno, njihovi rezultati govore sve, dosta su odskočili s obzirom na ostale hibride. Ove godine imamo novitet u istoimenoj grupi, radi se o hibridu KAPITOLIS FAO 400, no ove sezone ćemo ponuditi nešto više našim proizvođačima, a to je i edukativni dio - Vodič za sušu.

Vodič za sušu
Vodič za sušu kao edukativna brošura

Naime, sva istraživanja koja su dovela do nastanka ove grupe hibrida sumirana su u kratku brošuru, gdje putem jednostavnih mjera i savjeta proizvođači lakše i jednostavnije dolaze do zdravih usjeva i željenih prinosa. Vodič za sušu mogu preuzeti na zimskim predavanjima, poljoljekarnama, našoj web stranici (ili u dokumentu ispod članka), a ujedno i sve korake mogu proći i na plakatima koji se nalaze u poljoljekarnama. Na sušu ne treba reagirati samo u toplije vrijeme, nego već sada, jer zbog nedostatka padalina pripreme već trebaju početi kako bi se osigurali što bolji prinosi.

Vodič za sušu pronađite u dokumentu ispod članka!

Spomenuli ste virtualnu šetnju poljem, što je to zapravo, možemo li svi prošetati poljem ili...?

Možemo naravno, virtualna šetnja je idealna za zimski period, iz svojih naslonjača jednostavno putem računala, smartphone uređaja, tableta možete prošetati našim KWS pokusnim poljem koje se nalazi na parcelama Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo u Osijeku. Polje je snimano u kolovozu i na našoj stranici možete vidjeti agrotehniku koja je korištena na pokusu te usporediti hibride kukuruza kako one već poznate s novim hibridima koji su u prodaji u ovoj sezoni pa tako i s onim hibridima koji se nalaze u ispitivanju. Znamo da slika u katalogu vrijedi puno, no s ovom šetnjom vjerujem da proizvođači mogu vidjeti puno više, realno stanje hibrida na terenu pogođenim visokim temperaturama te naravno njihovu izdržljivost.

Virtualna šetnja
Virtual walk - za online šetnju KWS poljem

Ako slučajno propustimo neko od zimskih predavanja, kako do svih informacija, gdje ih možemo pronaći?

Osim što usmeno dijelimo sve ove informacije, svakako se brinemo da one budu i dostupne našim proizvođačima, tako da se sve spomenuto može pronaći na KWS web stranici - članci, izvještaji s terena, katalozi, rezultati pokusa, vodič za sušu, korisni savjeti, KWS mediateka, virtualni prikaz pokusnog polja, e-mail newsletter, informacije o pojedinim kulturama, hibridima, sortama, tehnologije uzgoja... No, osim naše stranice, do svih informacija možete doći i putem Agroklub portala gdje paralelno objavljujemo sve novosti!

Pogledajte emisiju KWS INFO!

Za više informacija o novitetima, obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

KWS Noviteti Vodič za sušu Kukuruz KWS INFO ClimaControl³ Sjetva Hibridi Virtual walk


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]