Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 18.12.2019. 13:00

KWS predstavio novu tehnologiju Cr+ u borbi protiv Cercospore

Ove godine naglasak KWS konvencije je na novitetima u proizvodnji šećerne repe, pri tome se prvenstveno misli na novu CONVISO® SMART tehnologiju proizvodnje šećerne repe, kao i novitete u konvencionalnom segmentu sorata šećerne repe.

Foto: KWS
  • 585
  • 42
  • 0

Već 36. godinu zaredom KWS okuplja svoje vjerne partnere i proizvođače na KWS Konvenciji. Ove godine naglasak KWS konvencije je na novitetima u proizvodnji šećerne repe, pri tome se prvenstveno misli na novu CONVISO® SMART tehnologiju proizvodnje šećerne repe, kao i novitete u konvencionalnom segmentu sorata šećerne repe.

Kao što je i poznato, KWS svake godine na ovom skupu prezentira nešto novo, tako je i ove godine predstavljen novi proizvod u segmentu šećerne repe, odnosno nova tehnologija tolerantnosti sorata šećerne repe na Cercosporu. Tehnologija pod nazivom Cr+, s kojom KWS nastoji pomoći u rješavanju gorućeg problema u proizvodnji šećerne repe, a to je borba protiv bolesti lista šećerne repe Cercospore.

Osim nove tehnologije u proizvodnji šećerne repe, predstavljeni su noviteti u segmentu strnih žitarica, posebno nova sorta ozime pšenice VYCKOR, te nova sorta ozimog ječma KWS ASTAIRE. Svakako treba spomenuti i hibride raži, koji se prema KWS-ovim uputama, a ovisno o hibridima mogu koristiti za ishranu ljudi kao brašno ili kao silaža za proizvodnju plina te ujedno kao silaža i zrno za ishranu životinja.

Na kraju, ali ne manje važno su noviteti za zelenu gnojidbu, točnije KWS ACKERFIT smjese kultura za zelenu gnojidbu.

U ponudi su različite kombinacije smjesa za zelenu gnojidbu: KWS Ackerfit REPA u kojoj se nalaze bijela gorušica i uljana rotkva, te KWS Ackerfit smjesa bez krstašica u kojoj se nalaze: heljda, facelija, grahorica te perzijska djetelina.

Predstavljanjem ovih smjesa KWS ne želi samo ponuditi novi proizvod u segmentu zelene gnojidbe, nego i probuditi svijest proizvođača, kako je zelena gnojidba odnosno obogaćivanje tla organskom masom, poboljšanje strukture tla i vraćanje života u naša tla od izuzetne važnosti, jer u budućnosti nam osigurava plodnija tla te veće i kvalitetnije prinose.

Kataloge KWS proizvoda pronađite u dokumentima ispod teksta, a u videoprilogu i galeriji pogledajte kako je bilo na konvenciji:

Za više informacija obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

KWS Cercospora Šećerna repa CONVISO® SMART Zelena gnojidba KWS Konvencija Cr+


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo