Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 25.03.2015. 07:20

KWS spektakl na Bjelovarskom sajmu!

KWS tim se na Bjelovarskom sajmu družio sa posjetiteljima i partnerima te oduševio sve prisutne sa spektakularnim multimedijalnim izložbenim prostorom!

  • 550
  • 39
  • 0

Približno 30.000 posjetitelja 18. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu, kroz 4 dana je među 400 izlagača imalo priliku vidjeti nastup vrhunskih svjetskih sjemenara - među kojima i spektakularan info-desk njemačkog KWS-a. Na predstavljanju najaktualnijih poljoprivrednih trendova najviše pažnje posjetitelja, između silne obrtničke i gospodarske ponude, aukcije konja, stoke i pčela, definitivno je, prema svjedočenju mnogih privukao upravo KWS.

KWS izložbeni prostor na Bjelovarskom sajmu

Partnerski pristup, stručna tehnološka podrška te sklapanje konkretnih poslova u ovom reprezentativnom prostoru opremljenom spektakularnom multimedijom koju je pratila jaka doza prijateljskog ozračja - počevši sa maskotom koja je simpatičnošću opčinila mnoge, od najmlađih do najstarijih posjetitelja, pa do iznimno bogate nagradne igre, jednom rječju - KWS.

KWS tim brzo i konstruktivno razmijenjuje ideje sa poljoprivrednicima te na taj način ispunjava svoju glavnu misiju da kroz kvalitetu KWS proizvoda odnosno sjemena KWS sorti i hibrida doprinosi, kako motivaciji za napretkom u proizvodnji, tako i samom povećanju uspjeha poljoprivrednika. Obzirom da je KWS orijentiran pouzdanom partnerstvu, neprekidno ulaže u nastojanja da zajedno sa proizvođačima prevlada sve izazove koje nose sve više nestabilnije globalne, ali i lokalne klimatske prilike. Takvim pristupom KWS tim nastoji, rame uz rame s poljoprivrednicima, osigurati vrhunske rezultate u njihovoj proizvodnji.

KWS tim sa kupcima

Kao jedan od vodećih globalnih selekcionera biljnih vrsta namijenjenih ratarskoj proizvodnji, KWS oplemenjivanjem neprekidno stvara nove sorte i hibride na najvišoj razini kvalitete i vrhunskom nivou adaptabilnosti svim klimatskim zonama te u regiji jugoistočne Europe. U Republici Hrvatskoj koriste također sva najnovija znanstvena otkrića u sektoru sjemenarstva, a sve to s ciljem kontinuiranog napretka poljoprivrednika te svoju inovativnu snagu na taj način stavljaju na raspolaganje u svim regijama Hrvatske koje su uzgojno područje kukuruza, šećerne repe, uljane repice, suncokreta, sirka, pšenice, raži, bijele gorušice.

'KWS podrazumijeva da sve KWS sorte i hibridi moraju biti spremni odgovoriti svim aktualnim proizvodnim izazovima. Sjeme je njihov fokus jer je upravo ono najvažniji preduvjet za uspjeh u poljoprivrednoj proizvodnji, što ujedno jamči razvoj i proizvodnju sjemena vrhunske kvalitete, koje će omogućiti da se s poljoprivrednikom postignu zajednički uspjeh i rast.' između ostaloga naglašava dr.sc. Darko Babić, generalni direktor KWS-a za Republiku Hrvatsku i Federaciju Bosne i Hercegovine.

U komunikaciji s kupcima

Vođeni tim ciljevima KWS stručnjaci razvili su i nove hibride Kamparis, Krabas i Kinemas iz FAO grupe 300, odnosno Balasco i Konfites, iz FAO grupe 400, kojima su poljoprivrednici bili impresionirani već od samog predstavljana na 1. KWS kukuruznom kampu u Hrvatskoj, održanom u rujnu 2014. na površinama Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo u Osijeku.

Kao argument svemu navedenom svjedoči činjenica da su KWS djelatnici na sajmu u Gudovcu tijekom sva 4 dana bili možda i pod najvećim pritiskom rijeke posjetitelja kojima su se nesebično, strastveno i sa radošću u potpunosti posvetili interakciji s poljoprivrednicima širokog raspona proizvodnih potreba i kapaciteta.

KWS akcija protiv aflatoksina

Naposljetku spominjemo zaista hvale vrijednu suradnju KWS-a s Regionalnim centrom za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije, kojom se hrvatskim poljoprivrednicima nastoji osigurati edukacija i podrška o raznim preventivnim mjerama spriječavanja pojave aflatoksina. Tako se pomoću selekcije kukuruza i toksikološke analitike namjeravaju detektirati i iskorijeniti žarišta pojave alfatoksina. Iz tog razloga će od 2015. godine svi korisnici KWS sjemena, kao i oni koji će to tek postati, imati mogućnost potpuno besplatno analizirati uzorke iz svoje vlastite proizvodnje kukuruza, a kroz akciju radnog naziva - Zajedno do kvalitetnih usjeva.

Na sajmu u Gudovcu također je velikom broju proizvođača uručen impozantno veliki broj vouchera za besplatnu analizu na alfatoksine, a kojima je inače tržišna vrijednost oko 500 kuna.

O vjerodostojnosti svega navedenoga govore na kraju najbolje govore sama svjedočanstva i opća razdraganost poljoprivrednika koji su iznimno zadovoljni suradnjom sa KWS timom na području cijele Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Iako je bjelovarski sajam uspješno završen, raspoloživost KWS stručnog tima poljoprivrednicima neprekidna je tijekom cijele godine kako na poljima, tako i kroz podršku kod kvalitetnih distributera sjemena ili kroz danonoćnu dostupnost svih kvalitetnih informacija na službenoj internet stranici www.kws.hr

U prilogu ispod članka pogledajte KWS video prilog sa Bjelovarskog sajam, kao i foto galeriju!


Fotoprilog


Tagovi

KWS Bjelovarski sajam Proljetni sajam KWS sjeme Konfites Balasco KWS maskota Sijemo budućnost Maja Družijanić Darko Babić Hibridi kukuruza Kamparis Aflatoksini


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine pripremili smo bogat program. Vidimo se!
#gudovac2024