Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 04.11.2019. 09:00

LEMKEN lansira udobnu i preciznu samohodnu prskalicu Nova 14

Uz prostranu kabinu, šasiju sa svestranim mogućnostima podešavanja i novom automatskom kontrolom, Nova 14 s volumenom spremnika od 4.800 ili 7.200 litara i radne širine od 24 do 39 metara ispunjava čak i najveća očekivanja u pogledu udobnosti i učinkovitosti.

Foto: LEMKEN
  • 904
  • 77
  • 0

Kada je LEMKEN 2017. godine ušao u partnerstvo s proizvođačem šasija, to je označio početak razvoja LEMKEN-ove samohodne prskalice pod imenom Nova. Uz prostranu kabinu, šasiju sa svestranim mogućnostima podešavanja i novom automatskom kontrolom, ova samohodna prskalica s volumenom spremnika od 4.800 ili 7.200 litara i radne širine od 24 do 39 metara ispunjava čak i najveća očekivanja u pogledu udobnosti i učinkovitosti.

Posebna pažnja posvećena je udobnoj kabini, što je neophodno za dugo radno vrijeme. Zvučna izolacija smanjuje buku i stres kako bi se operatori mogli u potpunosti usredotočiti na vožnju. Prskalica Nova je također dostupna s opcijskim trostupanjskim sustavom filtra za zrak Category 4, koji stvara trajni pozitivni tlak u kabini kako bi se spriječio ulazak bilo kakvih čestica. Automatska kontrola klime, Bluetooth radio i brojne mogućnosti pohrane čine rad puno ugodnijim.

Visok razmak od tla od 1,20 metara pruža veliku zaštitu usjevima

Operateri imaju odličan pogled na svoje okruženje sa sjedala sa zračnim ovjesom. Sve su komande ergonomsko raspoređene na naslonu za ruku. Inovativni joystick može se konfigurirati u skladu s individualnim potrebama. Tehnologija aplikacije upravlja se provjerenim LEMKEN MegaSpray na CCI 800 ili CCI 1200 terminalu. Funkcije uključuju kontrolu širine prskanja i brzine primjene, GPS za usmjeravanje traka i upravljanje poslom. Agrirouter, nova platforma za razmjenu podataka omogućuje komunikaciju sa sustavom upravljanja poljoprivrednim gospodarstvom.

bf
LEMKEN Nova 14 samohodna prskalica

Šasija samohodne prskalice Nova 14 sadrži teleskopske osovine za fleksibilne širine traka od 1,8 do 2,3 metra. Hidraulično podešavanje širine traka dostupno je kao opcija. Nova se može koristiti s gumama širine od 300 do 650 milimetara. Pogon na sve kotače osigurava da stražnja osovina uvijek slijedi precizno prednju osovinu. I visok razmak od tla od 1,20 metara pruža veliku zaštitu usjevima. Za vrlo visoke usjeve dostupan je hidraulički sustav podizanja koji podiže šasiju na maksimalno 1,60 metara. Neovisni, hidropneumatski ovjes kotača pruža posebno "glatku" vožnju, istovremeno održavajući ravnotežu na neravnom terenu.

Precizna primjena i prilagođavanje terenu

Aluminijski nosač je robustan i lagan. LEMKEN-ov AdaptiveBalancingControl (ABC) s automatskim, proaktivnim navođenjem održava optimalni položaj i pravilnu udaljenost do ciljane površine. Do pet senzora osigurava da se pojedine grane izravno prilagođavaju neravnom terenu ili promjenama u usjevu. Cirkulacijska linija s individualnim upravljanjem mlaznica omogućuje preciznu primjenu i apsolutno minimalan ostatak.

Kapacitet induktora je 55 litara i osigurava protok do vrha bez stvaranja maglice. Zaslon u boji iznad induktora omogućava jednostavnu upotrebu vodene hidraulike. PE spremnik impresionira glatkim površinama i dobro organiziranom unutrašnjošću. Spremnik za čistu vodu drži 660 litara. Električno regulirana miješalica za ubrizgavanje s nadzorom razine napunjenosti održava homogenu smjesu unutar spremnika. Ostaci se skupljaju u spuštenom spremniku, koji se može u potpunosti isprazniti.

LEMKEN Nova samohodna prskalica bit će dostupna od sredine 2020. godine.

Za više informacija o novoj samohodnoj prskalici Nova 14, obratite se tvrtki LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Samohodna prskalica Nova 14 Kapacitet spremnika Aluminijski nosač Udobna kabina


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]