Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 21.09.2018. 12:00

LEMKEN obogaćuje ponudu tanjurača novom Rubin 10 - stabilna i precizna sa zaštitom od preopterećenja

LEMKEN predstavlja novu tanjuraču Rubin 10 sa širokim rasponom poboljšanja, od kojih je svakako najizazovnija nova raspodjela diskova te zaštita od preopterećenja okvira.

Foto: LEMKEN
  • 1.339
  • 84
  • 0

LEMKEN-ove kompaktne tanjurače imaju izvanrednu učinkovitost miješanja pri velikim brzinama još od 2001. godine, a sada lansiraju nasljednika, tanjuraču Rubin 10, sa širokim rasponom poboljšanja. Najizazovnija je nova raspodjela diskova. To ne samo da osigurava usmjerenu stabilnost, bez bočnog povlačenja i time smanjenu potrošnju goriva, već omogućuje i precizno poravnavanje, također pomoću GPS-a.

Dodatna poboljšanja kako bi se smanjila opterećenja stroja

Diskovi su postavljeni tako da proizvode simetrične sile na obje strane. Tri središnja diska na Rubin 10 tanjurači pomaknuta su duž uzdužne osi kako bi se osiguralo da mogu bez sudaranja djelovati po cijeloj širini na udaljenosti od 12,5 cm. Ovo patentirano rješenje optimizira protok tla pri miješanju i dovodi do ravnomjerne obrade cijelim radnim zahvatom. Diskovi zahvaćaju svoju punu površinu na radnoj dubini od 7 cm te se zadržava optimalno prodiranje i još više povećava učinkovitost miješanja.

vf
Tanjurača Rubin 10 u radu

Intenzivno miješanje biljnih ostataka i zemljišta postiže se DuraMaxx diskovima promjera 645 mm. Ovi diskovi imaju vijek trajanja koji je 30% veći od konvencionalnih diskova. Novi nosači su debljine 30 mm i stoga su znatno robusnije nego u prethodnom rasponu. Njihov dizajn s višestrukim zavojima pruža raščišćavanje kako bi se spriječila zagušenja. Dijelovi za zaštitu od preopterećenja zavareni su na okvir kako bi diskovi imali savršeno vođenje u tijeku rada.

Rad stroja iza prvog reda diskova poboljšava učinak drobljenja i distribuira tlo i organsku tvar u smjeru vožnje, dok stražnji dio raspršuje tlo kako bi oblikovali ravnomjernu površinu.

Opcionalno dostupni kotači

Montirana Rubin 10 verzija dostupna je s Uni kotačem za manju snagu dizanja i smanjenim opterećenjima na stražnjoj traktorskoj osovini. Opterećenje se primjenjuje na mehanički sustav kotača dok je priključak podignut i nije potreban dodatni stezni ventil. To također omogućava da se koriste teži valjci kako bi se postigla bolja rekonsolidacija.

df
Rubin 10 s Uni kotačem

Svi priključci koji su sklopivi imaju u standardnoj opremi hidraulično podešavanje dubine. Polu-nošene kratke tanjurače su opcionalno dostupne s kotačima za kontrolu dubine, koji osiguravaju ravnomjernu radnu dubinu u različitim zemljištima i preciznijim vođenjem pri radu na nagnutim terenima.

Rubin 10 s radnom širinom od 2,50 do 7 metara ići će u serijsku proizvodnju od 2019. godine.

Rad tanjurače Rubin 10 pogledajte u videoprilogu:

Za više informacija obratite se tvrtki LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata ili zastupnicima za Hrvatsku:

Profiland d.o.o. (Marušinac Darko)
Mob. + 385/(0)91/763-8770
E-mail: darko.marusinac@profiland.hr

Profiagrar d.o.o. (Timo Muller)
Tel. +385/(0)31/381-111
E-mail: osijek@profiagrar.com

Ekoterra d.o.o.  (Dario Novak)
Mob. +385/(0)95/9400-426
E-mail: d.novak@eko-terra.hr


Tagovi

LEMKEN Tanjurača Obrada tla Rubin 10


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]