Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljomehanizacija
  • 03.02.2023. 09:00
  • Koprivničko-križevačka, Koprivnica

Mauthner: Naši kupci su profesionalci, traže vrhunsku mehanizaciju

Uz Lemken, čiji smo zastupnik za područje sjeverozapadne Hrvatske, u ponudi imamo i niz drugih poljoprivrednih strojeva renomiranih proizvođača koji udovoljavaju visokim zahtjevima moderne proizvodnje, naglasio je Nino Gašpar, voditelj prodaje strojeva tvrtke Mauthner.

Foto: Igor Čolaković
  • 3.162
  • 273
  • 0

"U našoj ponudi najzastupljeniji su priključci za obradu tla svjetski poznate marke Lemken, obiteljske tvrtke iz Njemačke koja je osnovana prije 240 godina. Njihovi strojevi su danas sinonim za kvalitetu strojeva za obradu tla", naglasio je Nino Gašpar, voditelj prodaje strojeva u tvrtki Mauthner iz Koprivnice, zastupnik Lemkena za područje sjeverozapadne Hrvatske.

Ova koprivnička tvrtka, koja je dio austrijske Mauthner grupe, ima široki asortiman njihovih priključaka za obradu tla, za koje imaju osigurane i sve rezervne dijelove.

Uz priključke za oranje i pripremu tla, grubere i sijačice, tu su priključci za preciznu poljoprivredu, kultivatori vođeni kamerama, rasipači za umjetno gnojivo. "Ti su strojevi spoj višestoljetne tradicije i iskustva te modernih i inovativnih rješenja. Ovoga proljeća u ponudi ćemo na primjer imati i novi kultivator Karat 10, poboljšanu verziju ranijeg modela koji je niz godina bio iznimno uspješan na tržištu, a koji sada ima i novi, inovativni dizajn", napominje. 

Lemkenovi strojevi 

Svakako, dodaje, treba istaknuti i sijačicu Solitair DT, koja omogućuje najveću moguću učinkovitost i maksimalnu preciznost, sjetvospremač Korund 8, kompaktore za finu pripremu zemljišta za sjetvu svih ratarskih kultura te sijačicu Azurit 10, s kojom je Lemken postavio nove standarde u preciznom zasijavanju. Ona, zahvaljujući DeltaRow sustavu, sije u duple redove, što omogućuje bolju iskoristivost prostora, a biljkama osigurava više hranjivih tvari, vode i svjetla.

"Prema istraživanjima, korištenje ove sijačice osigurava i do 6,6 posto veći prinos, što nije zanemarivo, pogotovo ako se obrađuju površine veće od 100 hektara", objašnjava Gašpar navodeći da je veliki hit na našem tržištu i dalje kompaktna disk drljača Rubin 12, koja omogućuje intenzivniju, snažniju i dublju kultivaciju do dubine od 20 centimetara. Udarna drljača iza prvog reda diskova osigurava intenzivno miješanje i raspadanje, dok nivelirajuća iza drugog reda osigurava optimalnu raspodjelu tla i njegovo savršeno izravnavanje.

Riječ je o strojevima koje odlikuju kvaliteta i trajnost

"Dakle, riječ je o strojevima koje odlikuju kvaliteta i trajnost, ali i niz inovativnih rješenja koja poljoprivrednicima olakšavaju rad i omogućuju veće prinose. Lemkenove priključke u pravilu stoga kupuju veliki poljoprivredni proizvođači, ponajviše zbog iskoristivosti, ali i njihove cijene", navodi.

Lemken je u samom svjetskom vrhu proizvođača ovakvih strojeva, a kvaliteta uvijek ima i svoju cijenu. Kako kaže naš sugovornik, usporedimo li ih s onima drugih proizvođača, njihovi strojevi se manje troše, trajniji su i poljoprivrednicima omogućuju da obrade bitno više hektara tijekom radnog vijeka strojeva. "Tako da su velikim poljoprivrednim proizvođačima sigurno isplativi", istaknuo je.

Vrhunske prskalice kompanije Caffini

No, ovo koprivničko poduzeće, koje svoju poslovnicu ima i u Baranji, u ponudi uz Lemken ima i poljoprivredne strojeve drugih, renomiranih europskih proizvođača.

Zastupnik su talijanske kompanije Caffini, koja proizvodi vrhunske prskalice i atomizere, a u ponudi imaju i traktorske navigatore, koji, kada se spoje s prskalicom, omogućuju automatsko paljenje i gašenje sekcija.

"Korisnik, primjerice, sam određuje željene parametre, čime se postižu značajne uštete u korištenju sredstava za zaštitu, u potrošenom gorivu, ali i u vremenu potrebnom za prskanje", pojašnjava Gašpar.

U ponudi imaju i podrivače za reduciranu obradu tla tvrtke Alpego, u kojoj su konstruirani prvi podrivači, zatim valjke s noževima za usitnjavanje biljnih ostataka od 3 do 15 metara zahvata za valjanje zemljišta poslije sjetve ili zatvaranje zimske brazde poznatog danskog proizvođača DAL-BO, pa štriglove, češljaste drljače austrijske kompanije Hatzenbichler, koja je pionir u proizvodnju štriglova, a koju sve više traže i naši ekološki proizvođači.

Tu su i prikolice ukrajinskog proizvođača - Kobzarenko, koje kupcima nude odličan odnos cijene i kvalitete. "Prodali smo nekoliko njihovih visokih i traktorskih prikolica, no sada je poslovanje s tom tvrtkom ipak nešto otežano zbog rata u Ukrajini", navodi dodajući da strojeve za obradu tla koje nude kupci mogu razgledati u njihovom sjedištu, u Đelekovečkoj cesti 25 u Koprivnici, ali i na prezentacijama. Prošle je godine tvrtka Mauthner svoj asortiman predstavila na Bjelovarskom sajmu te na CroAgru na Zagrebačkom velesajmu, kao i na prezentaciji koju su prošle jeseni organizirali kod Koprivnice.

"Planiramo i ove godine nastupiti na sajmu u Gudovcu, a tijekom godine ćemo organizirati i nove prezentacije na kojima ćemo predstaviti novosti iz naše ponude", rekao je prodajni menadžer Nino Gašpar i naglasio kako tvrtka Mauthner kupcima nudi i široki izbor rabljenih traktora poznate američke kompanije John Deree.

Visoka kvaliteta i pouzdanost

Visoku kvalitetu i pouzdanost strojeva za obradu zemljišta tvrtke Lemken cijene i poljoprivredni proizvođači u okolici Koprivnice, pa i mladi poljoprivrednik Vinko Blažotić iz Peteranca koji više od 230 hektara poljoprivrednih površina, na kojima s ocem Zlatkom i bratom Ivanom uzgaja uljanu repicu, pšenicu i kukuruz, obrađuje upravo s Lemkenovim strojevima.

"Lemkenov plug imamo pokazao nam se izvrsnim, trajnim i pouzdanim, zato smo se pri kupnji drugih priključaka, na primjer, sijačica, drljača, sjetvospremača i novih plugova, ponovo odlučili za ovu tvrtku. Kvaliteta je to u koju smo se uvjerili sami, radeći na našim njivama. Te strojeve samo prikopčaš i sve radi besprijekorno", opisuje dodajući da je s tim priključcima lakše, brže i kvalitetnije obrađivati zemlju.

Voditelj prodaje Nino Gašpar na sajmu CroAgro (Foto: V. Stapić)

Tvrtka Mauthner, ističe, ima osigurane i originalne rezervne dijelove, tako da im je pri kupnji novih priključaka prvi izbor uvijek Lemken. "Već godinama surađujemo s tvrtkom Mauthner i sigurno ćemo i dalje ostati njihov kupac", istaknuo je Vinko.


Fotoprilog


Tagovi

Tvrtka Mauthner Nino Gašpar Lemken Ponuda Zastupnik Lemkena Priključni strojevi Poljoprivredna mehanizacija


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.


Partner

Mauthner d.o.o.

Đelekovečka cesta 25, 48000 Koprivnica, Hrvatska
tel: Tel: +385 48 626 209, e-mail: info@mauthner.hr web: https://mauthner.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.