Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jerković d.o.o.
  • 02.09.2021. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Na Farm Show-u premijerno prikazani Claasovi kombajni Trion 530 i 720

Riječ je o potpuno novoj seriji kombajna u segmentu srednjih performansi, a osim na velikim farmama prikladni su i za korištenje na manjim gospodarstvima. 

Foto: Lucija Bencarić
  • 756
  • 333
  • 0

Trion 530 i 720, novi su modeli Claasovih kombajna koje je premijerno drugog dana 8. FarmShow-a predstavila tvrtka Jerković d.o.o.

Riječ je o potpuno novoj seriji kombajna u segmentu srednjih performansi, a osim na velikim farmama prikladni su i za korištenje na manjim gospodarstvima. 

"Model 530 najmanji je u seriji, ima pet slamotresa i širinu kanala od 1.420 mm“, istaknuo je prilikom prezentiranja strojeva Alojz Jerković, vlasnik tvrtke Jerković d.o.o., inače zastupnik Claasa na području srednje i istočne Hrvatske.

Maksimalna snaga Cummins motora od 6,7 litara je 258 KS odnosno 190 kW, a u spremnik za žitarice može pohraniti 8.000 litara. 

Jači kombajn 720 pokreće Cummins motor od 8,9 litara maksimalne snage 367 KS tj. 270 kW. Širina kanala jednaka mu je kao i kod prethodnog, a ima jednostruki rotor za vršidbu. Spremnik za žitarice kapaciteta je 10.500 l - 12.000 l. Dostupan je sa standardnim gumama, ali i Terra Trac (TT) gusjenicama ili kao Montana verzija za uzdužno i bočno niveliranje na uzbrdicama.

Vršalica je kod Trion-a 530 APS Walker, dok je kod 720 APS Hybrid. Univerzalna je za sve kulture, kod oba kombajna ima osam šipki, promjer velikog bubnja 600 milimetara, a kao opcija dolazi i hidraulično ukopčavanje redukcije broja okretaja bubnja. Jet stream sustavom za čišćenje ostao je i na ovoj seriji.

Model 530 najmanji je u seriji s 258 KS, a Trion 720 ima 367 KS

Uvlačni kanal ima transporter s remenima, V- Kanal i HP-Kanal, mogućnost velikog usisavanja prašine s dvostrukom turbinom kao i automatski reduktor brzine s obzirom na protok (CRUISE PILOT).

Također, ima i brzo regulirajući Auto Contour zahvaljujući konstantnom hidrauličkom pritisku (CPH) kao i vrlo prilagođeno uključivanje reverzibilnog moda. Oba modela imaju 2-brzinski mjenjač, a kao opcija standardnim modelima može doći i elektro-hidraulični krug, a koji je kod TT i Montane već ugrađen. 

Potpuno preuređena kabina 

Što se tiče unutrašnjeg dijela, kabina je potpuno preuređena, ima više prostora za glavu i noge, a tanji A-stupovi i izostavljena ograda omogućuju bolju preglednost. Također, ima novi zaslon za ruke, okretno kožno sjedalo, višesezonski klima uređaj te veliko električno ogledalo. 

Kao i svi takvi kombajni opremljeni su Cebis sustavom kojim se kontroliraju glavne funkcije poput brzine rotora i ventilatora, vlage zrna kao i razine punjenja spremnika za zrno. Također, omogućuje upravljanje optimalnom ravnotežom između čistoće zrna, kvalitete slame i propusnosti.

Zahvaljujući tome vozač je rasterečen, postiže veći učinak, manja je potrošnja goriva te nema kvarova zbog pogrešnih postavki. 

Sustav za optimizaciju elektroničkih strojeva Claasa ili skraćeno Cemos sastoji se od nekoliko podsustava (Cruise Pilot, Cemos Auto Threshing, Cemos Auto Separation, Cemos Auto Cleaning...) koji automatski nadziru i prilagođavaju sve aspekte procesa vršidbe, čišćenja, odvajanja, strništa i upravljanja motorom.

Kao i svi takvi kombajni opremljeni su Cebis sustavom

Kompleti LED svjetla noć pretvaraju u dan. Radna duga svjetla pomažu u orijentaciji s posebno velikim dometom, a adapter je jednako osvijetljen radnim svjetlima kao i bočne strane i strnište.

Istaknimo za kraj, a što je i naglasio Alojz Jerković prilikom predstavljanja kombajna, serija Trion nije nasljednik Tucana, a nije ni Lexion u novom odjelu već je nova verzija kombajna koja na novi način povezuje snagu i učinkovitost i dokazuje se na svakom polju.


Fotoprilog


Tagovi

Jerković d.o.o. Nova serija kombajna Trion 530 Trion 720 FarmShow Alojz Jerković


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]