Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIP Strojna industrija
  • 12.11.2019. 09:00
  • Osječko-baranjska, Feričanci

Na Osilovcu u Feričancima od lani je priprema sijena sa SIP-om brža i kvalitetnija

Od 1.600 hektara poljoprivrednog zemljišta koje obrađuju na farmi Osilovac, 350 hektara je pod livadama, što jednogodišnjim, što višegodišnjim, gdje pripremaju hranu za stoku. Od prošle godine koriste i SIP strojeve za košnju, rastresanje i sakupljanje sijena.

Foto: Karolina Rastija
  • 1.717
  • 191
  • 0

Slavonska tvrtka Osilovac iz Feričanaca, u sklopu koje posluje i poznata vinarija Feravino, bavi se ratarstvom, stočarstvom, uzgojem muznih krava i tovne junadi. Od 1.600 hektara poljoprivrednog zemljišta koje obrađuju, 350 hektara je pod livadama, što jednogodišnjim, što višegodišnjim, gdje pripremaju hranu za stoku. Na farmi trenutno imaju 550-600 grla muznih krava i oko 1.000 grla tovne junadi. U sklopu farme je i bioplinsko postrojenje.

"U sklopu stočarstva imamo i bioplinsko postrojenje koje iskorištava stajnjak iz tova junadi i muznih krava. Osim tih 350 hektara, većinom uzgajamo kukuruz koji ide za silažu, na oko 700 hektara, a ostatak proizvodnje odnosi se na pšenicu, uljanu repicu i soju. Zbog potreba stočarstva, kukuruz nam je krucijalan i zbog toga je na tako velikim površinama. Imamo 16 zaposlenih djelatnika ratara koji izravno sudjeluju u proizvodnji", rekao je Filip Vidović, tehnolog u dijelu ratarstva tvrtke Osilovac.

S devetmetarskim strojevima rade brže i kvalitetnije

A to sve ne bi bilo tako uspješno da ne idu u korak sa suvremenim tehnologijama. Na livadama od prošle godine koriste SIP-ove strojeve, zahvata devet metara, gdje ostvaruju jako dobru učinkovitost, rekao je Vidović: "Vrlo brzo uspijemo spremiti kvalitetnu hranu zbog velikog zahvata strojeva i brze proizvodnje".

"Kupljena je kosilica, rastresač i sakupljač od devet metara. Od tvrtke SIP imamo odličnu podršku, jako smo zadovoljni strojevima i suradnjom, odnosno gospodinom Željkom Šoštarićem, predstavnikom SIP-a za Hrvatsku. Što god nam treba, on nam pomogne", rekao je Goran Vujanović, djelatnik u Osilovcu.

Trostruku kombinaciju diskaste kosilice SILVERCUT DISC 900 C sastavljaju prednja kosilica SILVERCUT DISC 300 F i zadnja dupla kombinacija u sredini pričvršćenih kosionih grebena SILVERCUT DISC 900 C. Kombinacija je namijenjena upravo većim farmama, kojima je potreban stroj visoke produktivnosti, izdržljivosti, a da je jednostavan za uporabu i s niskim troškovima održavanja.

vsdc
SILVERCUT DISC 900 C na farmi Osilovac

Rotorski okretač SPIDER 900|8/T je ekstremno robustan i kompaktan, a svejedno lagan. Novi oblik povezanih zaštita osigurava dobru stabilnost. Mali promjer rotora osigurava jednakomjeran rastros trave. Svaki rotor se pojedinačno prilagođava terenu, a rad značajno olakšava brzo i jednostavno namještanje kuta rotora.

dv
Prednja kosilica SILVERCUT DISC 300 F

Dvorotorski sakupljač STAR 850|26 T s hidrauličkim namještanjem širine dvostrukog zboja u sredini s dva modularna, nepropusna rotora i 26 pojedinačno promjenjivih ruku. Na svakoj ruci su po četiri opružna prsta. Unatoč velikoj dužini, sakupljač je iznimno okretan, a mehanizam za upravljanje s kotačima omogućava praćenje traktora u zavojima, što djelatnici tvrtke ističu kao veliku prednost.

vd
Dvorotorski sakupljač STAR 850|26 T

Tehnolozi i mehanizatori iz Osilovca slažu se u jednom - ovim novim strojevima postižu veliku učinkovitost po hektaru, a i nema kvarenja. Prije su sakupljali sijeno sa strojem od šest metara, sada kada rade s devet metara, posao se puno brže i kvalitetnije izvodi, ističu, kao i to da bi mogli odrađivati puno veću površinu od trenutnih 350 hektara. Najveća prednost u odnosu na prethodne im je, kažu, suvremena tehnologija izrade i brže manipuliranje. Lakši su za nositi te je potrebno manje konjskih snaga za njihovo pokretanje.

Na usluzi svojim korisnicima kad god "zagusti"

Tvrtka SIP ove je godine proslavila 65 godina poslovanja u proizvodnji strojeva za zelenu liniju.

"Opredijelili smo se isključivo za zelenu liniju, a to je košnja, okretanje i sakupljanje sijena i kao nadopuna tome imamo i prikolice za stajnjak u zimskom periodu kad je "mrtva" sezona u proizvodnji. Naš program su profesionalni strojevi - najmanja kosilica nam je 2,20 metara pa sve do 15 metara i to je trenutno najveća vučena kosilica na svijetu. Što se tiče rastresača, imamo od 3,50 m do 15 metara, koji je isto jedan od najvećih na svijetu. Nudimo i rotorske sakupljače od 3 do 12,5 metara i najnovije - pick up sakupljače, gdje prednji radimo u dimenzijama 3-3,5 metara, a stražnji 5 metara", rekao je Željko Šoštarić.

On ističe da se, ukoliko dođe do određenog kvara, trude promptno reagirati: "Dosta smo blizu, ukoliko naš korisnik treba koji dio, naručimo ga i isporučuje se iz Slovenije u Hrvatsku već za 12-24 sata. Tu su kupci prepoznali našu brzinu i spremnost pomoći i to je jedan od glavnih razloga za kupnju naših strojeva. Mi naše kupce gledamo kao obitelj, želimo im pomoći što je brže moguće i osposobiti strojeve za rad."

Od sada SIP nudi trogodišnje jamstvo na strojeve!

Jedni su od rijetkih dobavljača poljoprivrednih strojeva koji imaju najmanji broj reklamacija tijekom dvogodišnjeg općeg jamstvenog roka, pa su tako odlučili krenuti s trogodišnjim jamstvom na svoje strojeve. Godinu dana je zakonski propisano, do sada su davali jamstvo 24 mjeseca, a sada, sve više svjesni svoje kvalitete, produžuju ga na 36 mjeseci.


Fotoprilog


Tagovi

SIP Osilovac Feričanci Kosilica Košnja trave Sjenaža Okretač Rastresač Sakupljač


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

SIP Strojna industrija d.d.

Juhartova ulica 2, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, Slovenija
tel: +386 (0) 3 703 85 00, e-mail: zeljko.sostaric@sip.si web: https://www.sip.si/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]