Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 25.06.2021. 12:00

Nova verzija Lemken sijačice Solitair 9+ Duo: Podijeljen spremnik za veću fleksibilnost sjetve

Ovaj stroj nudi širok spektar mogućnosti za istovremeno ulaganje sjemena i gnojiva, pa čak i sjetvu međuusjeva.

Foto: LEMKEN
  • 466
  • 25
  • 0

Godinu dana nakon uspješnog lansiranja pneumatske sijačice Solitair 9+ na tržište, Lemken predstavlja novu verziju "Duo" s izduljenim spremnik za sjeme.

"Ovaj stroj nudi širok spektar mogućnosti za istovremeno ulaganje sjemena i gnojiva pa čak i sjetvu međuusjeva. S njim ova tvrtka specijalizirana za ratarstvo, proširuje svoj asortiman strojem za obradu tla kod kojega su troškovi uvijek optimizirani", poručuju.

Spremnik ima zapreminu od 1.850 litara, a može biti razdijeljen u omjeru 50/50 ili 60/40, ovisno o potrebi. 

"Kod verzije s jednostrukim ulaganjem, sjeme i mikrogranulirano gnojivo iz dva dozirna uređaja zajedno pada. Različite komponente se usmjeravaju do diskosnih ulagača kroz provodnu cijev i deponiraju na sjetvenu posteljicu. Tako se omogućuje doziranje odgovarajuće količine gnojiva za zimsku ili ljetnu sjetvu", objašnjavaju jedan od načina upotrebe.

Također, u razdjelnik je integriran automatski mehanizam za praćenje sjetvene posteljice. 

Spremnik sjemena na Solitair 9+ Duo ima zapreminu od 1.850 litara

Drugi način primjene je tzv. Double-shot sustav koji pruža veću fleksibilnost taloženja. Za razliku od prve metode, ovdje se komponente spuštaju odvojeno do diskosnih ulagača kroz dvostruke razdjelnike i u dvije cijevi. Mogu se sijati ili u jednom redu ili odvojeno i naizmjenično u dva reda brzom izmjenom uložaka u razdjelniku. 

Dubina taloženja svakog drugog reda može se podesiti i odvojeno, pomoću tlačnog valjka s otklonom do pet centimetara što omogućuje stavljanje dva različita sjemena na različite, optimalne dubine sjetve ili međurednu gnojidbu koja se primjenjuje tijekom sjetve.

Napomenimo za kraj, Solitair 9+ Duo dostupan je u radnim širinama od tri i četiri metra. Narudžbe za stroj zaprimaju se već sada, a isporuke su planirane u siječnju iduće godine. 

Za više informacija možete se obratite tvrtki na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Solitair 9+ Sijačica Sjetva Spremnik


Autor

Aleksandar Đorđević

Više [+]

Aleksandar Đorđević, diplomirani inženjer strojarstva, osnivač agencije specijalizirane za prevođenje tekstova iz područja tehnike.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]