Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor Hurlimann
  • 24.12.2013. 07:58

Novi traktor srednje kategorije - XM Tier 4i

Tehnološki i funkcionalni učinak stroja te dizajn i udobnost odlike su ovog modela Hurlimann traktora

  • 2.628
  • 159
  • 0

Svaki izrađen Hurlimann traktor (Švicarska marka u grupaciji Same Deutz Fahr od 1977.g.) utjelovljuje filozofiju proizvođača koja uvijek teži kvaliteti i pridavanju pažnje do najsitnijih detalja.

Planinski teren, strme padine i neumoljiva klima mogu biti vrlo otežavajući čimbenici za farmere u švicarskoj dolini. Da se osigura uspješna poljoprivredna proizvodnja u tim dijelovima, bitno je imati strojeve prve klase koji mogu raditi brojne zadaće sa apsolutnom pouzdanošću. Upravo u takvoj okolini pokrenut je posao osnovan inovativnošću i upornošću Hansa Hurlimanna, koji je 1929 razvio prvi traktor "1 K 8". Model je bio dobro prihvaćen, a nasljednik s motorom od 10 konjskih snaga pojavio se nedugo zatim "1 K10". U konačnici je izrađeno 469 strojeva i Hurlimann je postao potpuno industrijski stroj.

Prema kraju 1930-tih, tvrtka završava izgradnju prve tvornice u Wilu, pokrajini St Gallen, i uknjižuje patent na prvoj osovini sa širokim kutom zaokretanja. Također u to vrijeme, prvi 4 - cilindrični diesel traktor s direktnim ubrizgavanjem goriva lansiran je na svjetsko tržište - 4DT45 model. Između 1939 i 1967 tvornica je povećana, zauzimajući 25,000 m2 prostora i 1958 izbacuje model D90, najpoznatiji Hurlimann model od svih.

1975 Hurlimann postaje zastupnik Lamborghini traktora, koji je dvije godine ranije pristupio grupi tvrtki danas poznatih kao Same Deutz Fahr. Dvije godine kasnije, Hurlimann je potpuno otkupljen od strane Same Deutz Fahr grupacije. Utjecaj talijanske grupe nije oduzimala baš ništa od karizme švicarske marke, koja je očuvala svoj posebni identitet sve do danas.

Novi XM 100 - 110 -120 T4i predstavlja savršen spoj povijesti i inovacije, istaknuta klasična zelena i crvena boja Hurlimanna zajedno sa zadnjim novitetima tehnološkoga sadržaja - dobar je primjer novog traktora srednje kategorije.

Novi Hurlimann modeli opremljeni su Deutz motorima, sposobni da omoguće potpunu suglasnost sa standardima Tier4i emisije, jednostavno kroz efikasno sagorijevanje i korištenje uređaja naknadne obrade DOC ispuha. Taj poseban dizel oksidacijski katalizator (DOC) - izmjenjivač plinova - drastično smanjuje NOx ispušne plinove, iskorištavajući kemijsku reakciju koja ih mijenja u tvari koje ne štete ni okolišu ni ljudima.

3620 cc zapremnine, geometrija komore za sagorijevanje i Common rail sistem ubrizgavanja (direktno ubrizgavanje) zajedno garantiraju savršenu izvedbu u smislu snage i okretnog momenta, a istovremeno čuvaju nisku potrošnju goriva.

Transmisija, pripojena "Sense Clutch" sistemu powershuttla sa podesivom kontrolom upravljanja, omogućuje prijenos potpune snage motora u tlo.

Hidraulični sistem dizajniran je da iskoristi sav potencijal XM modela: jedna ili dvostruka kružna pumpa, protok 60 ili 90 l/min, do 5 stražnjih dvoradnih ventila (10 izlaza) sa funkcijom "Energy saving" (očuvanja energije), snažan i precizan elektronsko kontroliran stražni podizni sistem od 6600 k, SSD upravljači sistem, suspenzija prednje osovine, snažni kočioni sistem "Powerbrake".

Specijalnost hidrauličnog sistema je 60 ECO opcija sa mehaničko operiranim ventilima. Taj paket hidraulične opreme u mogućnosti je dostaviti 60 l/min kod brzine motora od samo 1600 okretaja.

Točnije, sistem se odlikuje duplom pumpom: glavna pumpa radi kontinuirano, dok je druga pumpa aktivirana direktno od operatera samo kad je potrebna puna snaga hidraulike, također i kod niskih obrtaja motora, kao što je upotreba prednjeg utovarivača.

U očuvanju švicarske tradicije, pažnja na detalje nije usmjerena samo na tehnološki i funkcionalni učinak stroja već je primijenjena jednako na dizajn i udobnost: moderan i atraktivan stil inspiriran prošlošću. Nova kabina konstruirana je vodeći brigu kako bi se osigurao ergonomski raspored kontrola, koje su raspoređene po logičnom redu i po bojama - jasno prepoznatljive - da se korisnik osjeća ugodno od samog početka.

Osobine koje pokazuju izvrsnost ove serije su: točnost i učinkovitost elektronskim upravljanjem motora sa sistemom "over-boost", praktičan prijenos fulldrive s tri stupnja brzine, udobnost zajamčena hidrauličnim inverterom na pritisak ručice ispod volana s najnovijim sustavom Stop & Go i usklađenost elektro-hidrauličnog upravljanja

S kutom 55 stupnjeva upravljača i visine kabine pružiti kompletnu upravljanje traktorima i izvrsnom pregledu rada, što će dodatno olakšati prozora na krovu kabine, što se može otvoriti u posebnoj verziji.


Tagovi

Hurlimann traktor Same Deutz Fahr Motor Tier 4 Emisija plina Kabina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.