Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 24.11.2015. 09:30

Novo u KWS asortimanu - sirak za proizvodnju zrna

Visok sadržaj proteina i škroba, visoka tolerantnost, a na kraju kvalitetna, a jeftina stočna hrana? Sve to donosi novi KWS sirak!

  • 673
  • 28
  • 0

Osvrćući se na klimatske prilike kojima svjedočimo posljednjih godina, osobito u vidu temperaturnih ekstrema i najtoplijih ljeta, zasigurno smo sve više zaineresirani razmišljanjima o promjenama svojih proizvodnih navika u poljoprivrednoj proizvodnji. Imajući u vidu navedeno, KWS grupa u dolazećoj sezoni priprema još jednu novost čime svoju paletu proizvoda dodatno obogaćuje i potvrđuje svoju inovativnost i lidersku poziciju.

"Imali smo prilike ove godine u sklopu 2. KWS kukuruznog kampa na površinama Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo u Osijeku vidjeti o kakvoj se kulturi radi i biti svjedoci kako je ova kultura izazvala vrlo veliko zanimanje kod proizvođača. Ovom prilikom želimo istaknuti kako je ovo prvenstveno druga kultura, odnosno kultura za srednje i postrne rokove sjetve, namijenjena prije svega onim poljoprivrednim proizvođačima koji zbog lošijih karakteristika svojih proizvodnih površina ne mogu ostvariti zadovoljavajuće rezultate u proizvodnji nekih drugih kultura te također onim proizvođačima koji imaju potrebe proizvesti kvalitetno krmivo za ishanu stoke.", iz KWS-a govore o sirku.

Zavod za sjemenarstvo i rasadničarstvo, Osijek:

HIBRID

VLAGA

%

PRINOS

kg/ha

Nutrigrain

35,0

9866

Favorite

12,7

8683

Mr Taurus

18,8

7876

KSH 95207

12,5

6801

Frisket

12,7

6263

Puma Star

13,9

5968

Yankee

12,5

5161

Visok sadržaj proteina i škroba!

Ono što prvenstveno krasi ovu biljku je izuzetno visoki sadržaj proteina u zrnu koji se kreće uglavnom u rasponu od 10 do 12 % te vrlo visokim sadržajem škroba uobičajeno u rasponu od 60 do 65 %, što ovu biljku svakako svrstava u skupinu vrlo zanimljivih, prvenstveno onim proizvođačima koji imaju potrebe za proizvodnjom vrlo kvalitetne jeftine stočne hrane. Također treba istaknuti mogućnost redovne i postrne sjetve, vrlo visoku tolerantnost na sušu i visoke temperature, visoku tolerantnost na lošije tipove tala, odličnu konkurentnost na korove, visoku tolerantnost na bolesti i štetnike i mnoge druge karakteristike za koje se možete informirati kod KWS stručnih savjetnika na terenu.

Više saznajte u video prilogu ispod članka ili pak kontaktirajte KWS stručnjake na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

KWS Sirak Zrno sirka KWS kukuruzni kamp Zavod sa sjemenarstvo i rasadničarstvo Stočna hrana Ishrana stoke Krmivo Sadržaj proteina Tolerantnost na sušu Rokovi sjetve Uzgoj sirka


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]