Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 15.06.2016. 15:00

Novost iz Lemkena - Vega priključna prskalica!

Moderan i kompaktan dizajn nove Vega prskalice je vizualno impresivan.

  • 1.876
  • 92
  • 0

Lemken Vega je prva priključna prskalica koju su razvili stručnjaci poljoprivrednih strojeva iz Alpena. Njen moderan dizajn i inovativna tehnologija je čine visoko efikasnom prskalicom, koja ne ostavlja nijednu želju neispunjenom, kada je lakoća rada u pitanju. Vega prskalica je u malim serijama dostupna od ovog proljeća sa rezervoarima od 3.000 l, 4.000 l i 5.000 l, i držačem mlaznica, koji je teleskopski proširiv, širine od 15 m do 24 m.

Moderan dizajn, odlična stabilnost

Moderan i kompaktan dizajn nove Vega prskalice je vizualno impresivan. Ova prskalica ima nisko postavljeno težište, usprkos velikim gumama i velikoj udaljenosti od tla, i zato pruža odličnu stabilnost, čak i sa punim rezervoarom. Ovo je postignuto time što je aluminijski držač mlaznica sklopiv vertikalno na zadnjoj strani stroja i što je okvir integriran u rezervoar. Rezervoar je tako dizajniran da nema unutrašnjih cijevi, da bi se omogućilo lakše i temeljnije čišćenje.

Lemken Vega u polju

Vega poteznica postoji u dvije varijante, može se montirati s gornje ili donje strane. Hidraulična suspenzija poteznice i njeno upravljanje su opcijski dostupni radi preciznog praćenja putanje traktora. Pneumatsko vješanje je dodatno dostupno radi sigurnijeg upravljanja, kako na polju tako i na putu.

Induktor i operativni centar priključne prskalice je ugrađen u lijevu stranu plastičnog rezervoara, a visina induktora može se kontinuirano podešavati. Elektronski upravljivim ventilima se može upravljati preko terminala blizu induktora ili preko MegaSpray menija na Lemkenovom CCI-200 terminalu u kabini. Pošto su ventili direktno integrirani sa sistemom cijevi i ne ovise o položaju induktora, zaostale količine tekućine u crijevima su minimalne. Usisni filteri su također tako pozicionirani da mogu sve raditi na suho, kako bi smanjili zaostatke tekućine.

Suvremenim rješenjima do uštede

Glavno crijevo, koje je provedeno kroz aluminijski držač mlaznica i kroz koje kontinuirano cirkulira tekućina, predstavlja najbolji dio Lemken Vega prskalice, jer sprječava prekidanje mlaza vode u cijevima i omogućava da se odmah po uključivanju mlaznica postigne željeni pritisak. Sistem također osigurava odličnu poprečnu raspodjelu preko cijele širine držača mlaznica. Konačno, potpuna individualna kontrola mlaznica je inkorporirana preko Eltec Pro sistema, koji kada se kombinira sa GPS kontrolnim sustavom, pomoću kojeg se upravlja širinom svakog dijela teleskopsko proširivog držača mlaznice, dozvoljava upravljanje svakom pojedinačnom mlaznicom sa velikom preciznošću i bez odlaganja. Kod klinasto oblikovanih polja ili polja sa oštrim uglovima, moguće je samo jednostrano razvući teleskopski proširiv držač mlaznica preko MegaSpray menija. Upravljački sustav držača mlaznica koristi senzore, koji automatski održavaju odstojanje od ciljne površine.

Za više informacija o Vege priključnoj prskalici obratite se tvrtki Lemken na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Prskalica Lemken Vega CCI-200 terminal Eltec Pro sistem MegaSpray


Autorica

Verica Matić

Više [+]

Administratorica na Agroklubu. Magistra je turizma, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Vjeruje u tradicionalne vrijednosti i digitalne trendove.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/