Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zloba bez granica
  • 13.09.2017. 10:30

Nudi 50.000 kuna za pronalazak uništavača kombajna

Štete mi se mjere u stotinama tisuća kuna, stoga, ako netko ima informacije koje bi pomogle u otkrivanju počinitelja, spreman sam dati nagradu od 50 tisuća kuna, kaže Siniša Bugarin.

Foto: pixabay.com/fill
  • 44.330
  • 2.215
  • 0

Kako je to kad te netko iz nepoznatog razloga uzme "na pik" svi smo barem jednom osjetili u životu. Mladi pak poljoprivrednik iz mjesta Trema - Grubiševo iz okolice Križevaca, Siniša Bugarin, to doživljava već drugu jesen za redom. Naime, prije nekoliko dana na polju su mu teško oštećena dva od ukupno tri silo kombajna koje ima.

Pri poljoprivrednim radovima, najprije je jednim, a onda drugim, naletio na komade inoxa kojeg mu je netko vezao za klipove kukuruza. Štete na kombajnima su velike, posao je prisilno morao stati, a Siniša po rezerve dijelove odmah odjuriti u Austriju. Telefonom smo razgovarali nakon što se s novim dijelovima vratio kući.

Iza svega stoji netko tko se dobro razumije u mehaniku

"To zbilja može samo neki manijak, netko ljubomoran, zavidan, ne znam ni sam što da mislim. Evo ja sam studirao poljoprivredu u Križevcima i Osijeku, njome se bavim i vjerujte, do prošle godine pojma nisam imao da detektor metala koje kombajni imaju ugrađene, ne prepoznaje inox. Znači netko tko to radi je jako dobro upoznat s tim stvarima, a to te može zanimati, jedino ako imaš neke jako loše namjere, kao taj netko tko to meni radi", priča nam Siniša i podsjeća kako je ovo druga jesen za redom kako mu se to dogodilo. Naime, na cijevi od inoxa u kukuruzu neletio je i prošle jeseni. I to čak tri puta.

I nije bio jedini u tom kraju, jer isto se dogodilo i mladom poljoprivredniku Alenu Bešteku iz Kuštana. Ove jeseni to gospodarstvo nije naišlo na inox u svom kukuruzu, ali zato Sinišu Bugarina netko i dalje ne ostavlja na miru.

Pomozite informacijama, dajem 50 tisuća kuna nagrade

"Policiji sam i prošle i ove godine prijavio spomenute slučajeve, jer riječ je o velikoj šteti koju imamo, a da ne govorim o tome kako je i po život opasno, jer inox razbije noževe i dijelovi metala lete iz kombajna na sve strane. Dovoljan je jedan komadić da vas pogodi u glavu, a baš prošle godine jedan je preletio nekoliko centimetara od glave jednog radnika koji je tad bio sa mnom u polju. Nažalost, počinitelji nisu otkriveni, ne znam hoće li se tako izvući i sada, ali tu si jednostavno ne možeš pomoći. Štete mi se mjere u stotinama tisuća kuna, stoga, ako netko ima informacije koje bi pomogle u otkrivanju počinitelja, spreman sam dati nagradu od 50 tisuća kuna", ističe očajan Siniša Bugarin.

Prošle godine inox je postavljen na poljima kod Erdovca i Gregurovca, a ove jeseni u okolici Povelića i Ruševca. Bugarin pretpostavlja da je u pitanju nečija zavist, a na naše pitanje sumnja li u nekoga, odgovara kako mu se u takvim situacijama sumnjivim čine svi i nitko. Imate li ikakvih saznanja o ovim nedjelima, javite ih na: sinisa308@gmail.com

Foto: pixabay.com/fill


Tagovi

Siniša Bugarin Kombajni Inox Alen Beštek Kuštani Trema - Grubiševo Nagrada Počinitelj 50 tisuća


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]