Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 26.07.2017. 13:30

Odlični rezultati novih KWS hibrida uljane repice

Aktivnosti u vidu povećanja površina pod uljaricama posljednjih nekoliko godina nastavljaju se, a što se osobito može primijetiti aktualnim trendom i velikim interesom za sjetvu uljane repice na površinama diljem RH ove jeseni.

  • 876
  • 60
  • 0

Pred nama je još jedna proizvodna sezona usjeva uljane repice. Aktivnosti u vidu povećanja površina pod uljaricama posljednjih nekoliko godina nastavljaju se, a što se osobito može primijetiti aktualnim trendom i velikim interesom za sjetvu uljane repice na površinama diljem RH ove jeseni.

Osvrnemo li se i analiziramo li, kako proizvodne tako i ekonomske učinke u proizvodnji uljane repice onda to nikako ne može biti iznenađujući trend već samo logičan slijed. Većina proizvođača u protekloj i godinama prije nje ostvarili su vrlo dobre rezultate u proizvodnji uljane repice a ujedno i značajan dohodak po jedinici površine, ali i poboljšali agroekološke uvjete na svojim parcelama budući da znamo kako je uljana repica odlična kultura u plodoredu.

Vrlo zavidni rezultati u proizvodnji uljane repice

Možemo primjetiti kako se uljana repica širi i na ona područja gdje se do sada tradicionalno nije uzgajala, no proizvođači su prepoznali potencijal ove kulture i sve češće ju uvrštavaju u svoj plodored.

Današnja KWS genetika pruža mogućnost proizvesti i preko 5 t/ha uljane repice što možemo vidjeti i na prikazanim rezultatima na pokusnim parcelama na uzgojnom području u RH, što prepoznaje sve više proizvođača. Jasno je vidljiv trend intenziviranja i primjene svih potrebitih agrotehničih mjera u proizvodnji uljane repice što za posljedicu ima sve češće informacije s terena o ostvarenim vrlo zavidnim rezultatima u proizvodnji ove kulture.

KWS-ova genetika i najnoviji materijali pružaju mogućnost ostvariti one najviše prinose u proizvodnji i na taj način osigurati najviši mogući ekonomski učinak u proizvodnji ove kulture.

Tri nova KWS hibrida odličnih rezultata

Iz godine u godinu sve više poljoprivrednika oslanja na KWS hibride uljane repice. Za proizvodnu sezonu 2017/2018. pripremljena su čak 3 nova hibrida: Alvaro KWS, Leonardo KWS i Umberto.

Rezultati koje je hibrid uljane repice Alvaro KWS polučio u posljednje dvije proizvodne godine u vidu prinosa zrna daju za pravo da ga u ovome trenutku možemo staviti na sam vrh preporuke svim onim proizvođačima koji očekuju najviši mogući prinos u proizvodnji uljane repice.

Hibrid uljane repice - Alvaro KWS

Na prvi pogled rekli bismo kako ničim ne ostavlja dojam hibrida koji će biti apsolutni lider prinosa, naprotiv, vrlo često i uglavnom ostavlja dojam kako će mnogi drugi hibridi ostvariti bolji prinos, no nakon završetka žetve i analize brojki gotovo redovito možemo zaključiti kako je Alvaro KWS apsolutni broj 1. Stoga nije za čuditi se ogromnome interesu proizvođača i partnera protekle proizvodne godine za ovim hibridom koji je premašio sva očekivanja.

Prema onome što je hibrid Umberto KWS pokazao na njivama diljem RH onda je jasno kako zaslužuje dobiti mjesto među najboljim materijalima na našemu tržištu poput Alvara KWS, Hybrirocka, Gordona KWS i dr.

Stabilnost prinosa koju je pokazao ovaj hibrid unazad dvije testne godine jasno argumentira kako će ovaj hibrid u najkraćem roku zauzeti vrlo značajno mjesto na tržištu. Ostvariti stabilan prinos kroz niz godina u proizvodnji na razini od 4 do 4,5 t/ha ili više od toga s ovim hibridom postaje znatno lakši i jednostavniji put do takvoga cilja.

Leonardo KWS ima vrlo zanimljivu povijest postojanja, osobito zanimljivu nama u RH, budući je prvi KWS hibrid uljane repice koji je priznat u RH i na temelju toga priznanja stavljen na Europsku sortnu listu i time stavljen na raspolaganje u prodaji u svim zemljama članicama EU.

U dvije godine testiranja u priznavanju ovaj hibrid ostvario je prosječno najviši prinos zrna i time se nametnuo kao hibrid koji je po svim karakteristikama zaslužio biti prisutan na njivama diljem RH i dostupan proizvođačima. Izvrsni rezultati ostvareni na velikim proizvodnim površinama potvrda su dosadašnje kvalitete proizvoda namijenjenih proizvođačima, a također su jamstvo KWS pouzdanosti i u budućnosti!

Puno više o već spomenutim hibridima i onim već dobro poznatima na tržištu RH kao i o pravilnoj tehnologiji uzgoja uljane repice saznajte u novom izdanju KWS kataloga uljane repice za sezonu 2017/2018.


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Tagovi

KWS Uljana repica Rezultati Pokusi Hibridi Prinosi Dohodak Agrotehničke mjere Proizvođači Partneri Stabilnost Kvaliteta


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.