Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RWA Hrvatska
  • 11.10.2018. 16:00

Odlični rezultati RWA hibrida kukuruza u pokusu VGU Križevci s prosječnim prinosom 15,6 t/ha suhog zrna!

RWA hibridi kukuruza ostvarili su odlične rezultate u pokusu Visokog gospodarskog učililišta u Križevcima. Pogledajte rezultate svakog pojedinog hibrida.

  • 1.105
  • 73
  • 1

RWA hibridi kukuruza ostvarili su odlične rezultate u pokusu Visokog gospodarskog učililišta u Križevcima. U pokusu su imali 17 hibrida. Prosječan ostvareni prinos suhog zrna bio je 15.645 kg/ha uz prosječnu vlagu od 16,4%. U donjem grafu možete vidjeti rezultate svih hibrida iz ovog pokusa.

Najveći prinos suhog zrna od 18.503 kg/ha ostvario je hibrid AKINOM iz FAO grupe 550. AKINOM je hibrid koji ima iznimno visok prinos zrna i vrlo impresivan klip. Prodaja ovog hibrida vrlo brzo raste i u narednoj sezoni očekuju vrlo veliku potražnju za ovim hibridom, posebice u Slavoniji.

vd
Hibrid AKINOM

Drugi hibrid je novi hibrid INCLUSIV (FAO 410) koji je ostvario prinos suhog zrna od 17.672 kg/ha. Radi se o hibridu koji iznimno brzo otpušta vlagu i čiju prodaju počinju od sljedeće sezone. INCLUSIV ima jak korijenov sustav kojim vrlo efikasno koristi raspoloživa hranjiva u tlu, tako da i na lošim tlima daje dobar prinos.

cs
Novi hibrid INCLUSIV

Treći hibrid je LG 30.597 koji je ostvario prinos od 16.048 kg/ha. Radi se o hibridu iz kasne vegetacijske grupe FAO 600. Ovaj se hibrid, pored proizvodnje zrna, može koristiti i za silažu i za bioplin zbog izuzetno visokog prinosa zelene mase.

cd
Hibrid LG 30.597

Sljedeći hibrid koji izdvajaju je hibrid LG 30.500 iz FAO 450 s prinosom od 15.122 kg/ha u ovom pokusu. Ovaj hibrid ima iznimnu tolerantnost na sušu, te stoga nosi oznaku Hydraneo. Prodaja ovog visokoprinosnog hibrida raste vrtoglavo i u sljedećoj sezoni ovaj hibrid će biti jedan od najprodavanijih RWA hibrida.

dc
Lijevo - hibrid LG 30.500, desno - AGRISTER

Naredni hibrid je svima poznati AGRISTER iz FAO 570 koji ima izniman potencijal prinosa. U ovom pokusu ostvario je prinos od 14.968 kg/ha. AGRISTER je bez obzira na svoju FAO grupu rasprostranjem po cijeloj Hrvatskoj. Zastupljen u na sjetvenim površinama svih većih kombinata u HR. Izuzetno brzo otpušta vlagu za svoju FAO grupu.

Zadnji hibrid koji izdvajaju je RGT LEXXTOUR iz FAO 470 koji je ostvario prinos od 14.447 kg/ha. Ovaj hibrid u RWA pokusima, ali i u proizvodnji, pokazuje veći prinos čak i od njihovog najprodavanijeg hibrida ULYXXA, uz neznatno veću vlagu u žetvi. RGT LEXXTOUR ima visoku tolerantnost na sušu i visoku temperaturu te stoga nosi oznaku "Stressless hibrid".

vd

Za više informacija o RWA hibridima kukuruza, obratite se tvrtki RWA Hrvatska na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Kukuruz RWA Hrvatska Pokus Križevci Prinos Vlaga Silaža


Partner

RWA Hrvatska d.o.o.

Zapadno predgrađe18, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 333 300, fax: +385 31 283 526, e-mail: rwa-hrvatska@rwa.hr web: https://rwa.hr/