Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 01.10.2015. 07:20

Održan još jedan KWS kamp - festival kukuruza!

KWS kamp ponovno je ispunio očekivanja ne samo KWS tima, nego i svih 600-tinjak posjetitelja!

  • 507
  • 57
  • 0

Na pokusnim poljima Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo (HCPHS) u Osijeku održan je 2. KWS kamp u Republici Hrvatskoj u sklopu kojeg je pod nazivom "KWS FESTIVAL KUKURUZA 2015" pred 600-tinjak sudionika iz Republike Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine te Republike Srpske predstavljeno 29 hibrida kukuruza, 11 hibrida stočnog sirka za proizvodnju silaže te nova KWS linija proizvoda odnosno 7 hibrida stočnog sirka za proizvodnju zrna.

Ovogodišnjim KWS kampom obilježeno je više od 11 godina zajedničkog uspjeha s poljoprivrednicima i distributerima te je kao nastojanje i zalog KWS tima za buduću suradnju i kvalitetan partnerski odnos isto tako na pokusnom polju premijerno predstavljeno 11 novih hibrida kukuruza uključujući i 10 novih eksperimentalnih hibrida kukuruza: SOLFERINO (FAO 330), KXB 3476 (FAO 330), KXB 3470 (FAO 350), KXB 3471 (FAO 360), KXB 4486 (FAO 400), KXB 3385 (FAO 400), KXB 3383 (FAO 420), KXB 3484 (FAO 470), KXB 3491 (FAO 500), KXB 4491 (FAO 500) i KXB 4494 (FAO 500); 3 nova hibrida sirka za proizvodnju silaže: KWS LEMNOS, KWS LEONIE, KWS SAMNOS; te 4 nova hibrida sirka za proizvodnju zrna: FRISKET, PUMA STAR, MR TAURUS, NUTRIGRAIN; kao i nekoliko eksperimentalnih hibrida sirka za proizvodnju zrna: KSH 3724, KSH 3724 i KSH 3719.

Za stručno vodstvo nad pokusnim poljem zaslužan je dipl. ing. Dominik Mikolčević, KWS-ov Product Manager u RH, koji je uz ostalih 6 kolega KWS stručnih savjetnika ujedno i na dan skupa proizvođačima osigurao kvalitetne informacije o novim hibridima kako bi u svojoj proizvodnji maksimalno iskoristili genetski potencijal rodnosti te na taj način ostvarili što višu zaradu po hektaru. Cijeli KWS tim je izrazito optimističan i ponosan na nove hibride jer osim što su novi materijali zadovoljili agronomske kriterije kroz testiranja na 70-ak svjetskih lokacija i u našim uzgojnim uvjetima prvi uzgojni pokazatelji su izvrsni.

Najavljeni hibridi za svačiji džep!

Osim napretka u genetskom potencijalu prinosa i nizu važnih uzgojnih svojstava KWS hibrida, u obraćanju proizvođačima dr. sc. Darko Babić, Managing Director KWS-a, naglasio je da će KWS u narednoj sezoni proizvođačima biti atraktivniji i u komercijalnom smislu jer se priprema grupa hibrida u tzv. "KWS Economy" kategoriji čime će se i manjim proizvođačima koji su slabije platežne moći omogućiti da si za narednu sjetvu osiguraju vrhunske i, što je najvažnije, hibride čiji prinos je stabilniji i u nepovoljnim proizvodnim godinama i u nešto oskudnijoj agrotehnici. Za veće i naprednije proizvođače kukuruza KWS će u 2016. godini ponuditi također dodatnu pogodnost kroz liniju najnovijih hibrida kategoriziranih u grupu "KWS Business" koji će uz najviši genetski potencijal prinosa imati dodatno osiguranje sklopa usjeva u obliku besplatnog tretmana sjemena insekticidom.

Uz Nives, par celizijusa toplija atmosfera!

Predstavljene novitete u sortimentu, kao i novosti u poslovnoj strategiji najavljene od KWS tima za nadolazeću proizvodnu sezonu, proizvođači i partneri u distribuciji su pozdravili te su se zatim svi zajedno iznimno zadovoljni i u zaista veselom i razdraganom ozračju prepustili druženju uz vesele ritmove Nives Celzijus i pratećeg banda, u polju pripremljen domaći slavonski grah te pečenog vola uzgojenog sa naših polja, a nakon čega je uslijedio velik odaziv i aktivno sudjelovanje u timskim kukuruznim igrama gdje su zahvaljujući pravom natjecateljskom duhu sklopljena mnoga nova prijateljstva, ali i osvojene brojne vrijedne nagrade.

Sudeći po utiscima i komentarima sudionika, KWS kamp ponovno je ispunio očekivanja ne samo KWS tima nego i svih 600-tinjak posjetitelja pa je tako u poslovnom odnosno partnerskom, ali i prijateljskom smislu "zasijana budućnost" uspješne suradnje KWS-a i proizvođača i za 2016. godinu!

Ispod članka pogledajte foto galeriju i video prilog događaja, a za više informacija o hibridima kontaktirajte KWS stručnjake na jedan od niže navedenih kontakata!


Fotoprilog


Tagovi

KWS kamp KWS festival kukuruza KWS hibridi KWS kukuruz KWS sirak Dominik Mikolčević Darko Babić HCPHS Zavod za sjemenarstvo Pokusna polja


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr