Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 03.09.2018. 12:00

Održan KWS Dan polja kukuruza - predstavljeni hibridi budućnosti!

Izvrsna proizvodna godina, pozitivna atmosfera i zadovoljni proizvođači su samo još više doprinjeli uspjehu prvog velikog KWS Dana polja kukuruza u zapadnom dijelu Hrvatske, u čiju budućnost ne sumnjamo!

Foto: KWS
  • 1.584
  • 123
  • 0

Nakon brojnih dana polja kukuruza održanih u dijelovima istočne Hrvatske, po prvi puta tvrtka KWS je održala i veliki Dan polja kukuruza u zapadnom dijelu Hrvatske, točnije u Brckovljanima. Na pokusnom polju njihovog dugogodišnjeg proizvođača pripremili su prezentaciju čak 16 hibrida kukuruza, a brojni posjetitelji, čak njih 200-tinjak nije krilo oduševljenje.

Kako to da ste se ipak odlučili na Dan polja kukuruza baš u Brckovljanima?

"Dugo godina najavljujemo KWS Dan polja kukuruza u zapadnom dijelu Hrvatske, i nikako nismo mogli naći idealnu lokaciju na kojoj ćemo predstaviti naš sortiment. No, ovu godinu se sve poklopilo, idealna lokacija pokusnog polja, podrška našeg proizvođača Tomislava Funteka u održavanju usjeva, tu je naravno i izbor hibrida koji predstavlja našu prošlost, sadašnjost i budućnost na polju, te naravno ova godina koja je pogodovala samom razvoju kukuruza tako da su hibridi pokazali svoj potencijal", istaknula je Maja Družijanić, KWS voditelj marketinga.

Na polju su predstavljeni hibridi koji su prije nekoliko sezona činili temelj KWS ponude na tržištu, hibridi vrlo dobro poznati KWS proizvođačima kao što su hibridi KWS 2376, KWS 3381 i AMANDHA. Iako su već prihvaćeni kao standardno pouzdani hibridi kukuruza, uz njih je KWS tim predstavio i hibride koji su prethodne dvije sezone predstavljeni kao hibridi nove generacije, već dobro poznati KAMPARIS, BALASCO, KONFITES, KWS 2370, KOLUMBARIS i ovogodišnji novitet KAPITOLIS koji su odmah pokazali svoju stabilnost te potencijal prinosa u prvoj godini te tako kod proizvođača opravdali sve najave.

cd
Ova godina je pogodovala samom razvoju kukuruza tako da su hibridi pokazali svoj potencijal!

No, što dolazi u budućnosti?

Zvonimir Harmicar, KWS voditelj prodaje regije zapad rekao je kako "uz do sada već dobro poznate hibride kukuruza, po prvi puta su ovako na polju predstavljeni hibridi budućnosti, odnosno hibridi za sljedeće dvije prodajne sezone. Moram reći da su ovi hibridi već izazvali oduševljenje diljem Hrvatske, jer kako je ova godina bila dosta pogodna za kukuruz, neki od njih su ostvarili svoj puni potencijal, na izgled oduševljavaju tako da ne sumnjamo u vrlo visoke prinose ove godine. Hibridi budućnosti kako ih nazivamo su prije svega KABRINIAS i KOLLEGAS - hibridi koje već možete očekivati u prodaji sljedeće sezone, nešto ranije pozicioniran hibrid KABRINIAS FAO 280 te nešto kasniji hibrid KOLLEGAS FAO 470. Pokušali smo odgovoriti na zahtjeve naših proizvođača kojima je potreban hibrid vrlo kratke vegetacije, odnosno vrlo rano za ishranu stoke i tu će s KABRINIASOM biti vrlo zadovoljni. 

Za KOLLEGAS volimo reći da je prijatelj/kolega koji neće razočarati niti u najtežim godinama. Rezultati koje je ovaj hibrid ostvario u tri godine testiranja daje sigurnost u visoku i stabilnu proizvodnju zrna i u najkompleksnijim i najtežim proizvodnim godinama. Naime, u tri godine testiranja ovaj hibrid ostvarivao je redovito najviše prinose zrna u kasnome segmentu FAO 400, ali ono što je još bitnije za istaknuti je nevjerojatna stabilnost u različitim proizvodnim godinama na mnogim lokacijama diljem regije jugoistočne Europe."

Kako su i u samoj prezentaciji hibrida na polju spomenuli KWS savjetnici, ovo pokusno polje je dokaz, a ne samo obećanje na mnogim predavanjima i danima polja kako dolazi nova KWS generacija hibrida, budući da konstantno rade na razvoju i odabiru hibrida baš za ovo uzgojno područje naše regije, u čemu ih naravno i motiviraju sami proizvođači koji svake godine žele postizati više, žele biti bolji i žele ostarivati maksimalne rezultate.

vd
"Za KOLLEGAS volimo reći da je prijatelj/kolega koji neće razočarati niti u najtežim godinama"

Što nas onda čeka u budućnosti, čemu se proizvođači mogu nadati, saznali smo od KWS savjetnika zaduženog za selekciju hibrida?

"Vjerujem da svi naši proizvođači mogu prepoznati napredak KWS hibrida iz godine u godinu, radimo na tome da im prije svega ponudimo hibride koji će udovoljiti njihovim zahtjevima proizvodnje, pratimo klimatske promjene i zbog sve toplijih i sušnih godina odgovorili smo novom grupom hibrida ClimaControl³ - hibridi koji su siguran i pouzdan igrač u sušnim i teškim godinama. Sljedeću sezonu počinjemo s hibridima nove generacije, to su KABRINIAS i KOLLEGAS, a nakon njih mislim da će tržište osvojiti KWS flota hibrida koju čine KWS SMARAGD, KWS KASHMIR i KWS ORLANDO. Već po zvučnim imenima možete nagađati da će to biti hibridi koji će ostaviti veliki trag, a naravno ovdje na polju se u to možete uvjeriti", poručio je Dominik Mikolčević, KWS voditelj selekcije i razvoja hibrida.

cd
Hibrid nove generacije - KWS KASHMIR

Kvaliteta, pouzdanost, stabilnost, sigurnost je ono što tvrtka KWS i njeni stručni savjetnici sa svojim sortimentom žele ponuditi svojim proizvođačima. A do toga može doći samo konstantnim radom, istraživanjem i ulaganjem te naravno uz podršku proizvođača koji im ukazuju svoje povjerenje svake godine.

Izvrsna proizvodna godina, pozitivna atmosfera i zadovoljni proizvođači samo su još više doprinijeli uspjehu prvog velikog KWS Dana polja kukuruza u zapadnom dijelu Hrvatske, u čiju budućnost ne sumnjamo. A uz ovakvu ponudu hibrida kukuruza, nema sumnje da će i sljedeća proizvodna godina biti jednako, pa čak i više uspješna za ovu njemačku tvrtku.

Kako je bilo na KWS Danu polja kukuruza, pogledajte u videoprilogu:

Bogatu galeriju fotografija pronađite ispod teksta, a za više informacija obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

KWS Dan polja kukuruza Brckovljani Hibrid ClimaControl³


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]