Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz sjemena
  • 06.09.2015. 15:30

PIO ušao na tržište Turske i Irana!

Sortiment naših ratarskih kultura stvaraju tako da je prilagodljiv u svim klimatskim područjima, od naše umjereno kontinentalne preko mediteranske, sve do suptropske klime jer izvoze u Tursku, Iran, zemlje Magreba, sjeverne Afrike.

  • 221
  • 19
  • 0

Zvonimir Zdunić, ravnatelj Poljoprivrednog instituta Osijek za Agroklub govori o Danu polja kukuruza, soje, krmnog bilja i suncokreta održanom u njihovoj organizaciji. Ove godine, prezentacija sjemena proširena je i na sektor voćarstva.

Zdunić podsjeća kako je osječki Institut najveći rasadnik strateških kultura ne samo u Hrvatskoj nego i u zemljama šire regije, od Austrije do Turske. Najveći su izvoznik ratarskog sjemenskog materijala, a u Hrvatskoj je preko 60% pšenice zasijano sortama s Poljoprivrednog instituta u Osijeku. Kod pšenice su to Srpanjka, Kraljica i Katarina. Vodeći su i kod ječma gdje su Titan, Lukas, Barun i Zlatko najzastupljenije sorte.

Ponosni na velik izvozni uspjeh!

Uz bok smo svjetskim oplemenjivačima!

Ulaskom u Europsku uniju, Institut se morao reorganizirati i prema novim tržišnim uvjetima, ali je to rezultiralo da više od 90% prihoda stječe prodajom svojih kultivara. Posljednjih godina, kao rezultat novog načina poslovanja, otvorili su nova tržišta u Slovačkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, ali i uspjeli ući na velika tradicionalno zatvorena tržišta poput turskog i iranskog.

"U Hrvatskoj smo dobili najveće ocjene kao znanstveno-istraživački institut, a u svijetu smo prepoznatljivi kao najveći hrvatski izvoznik. Sortiment naših ratarskih kultura stvaramo tako da je prilagodljiv u svim klimatskim područjima, od naše umjereno kontinentalne preko mediteranske, sve do suptropske klime jer izvozimo u Tursku, Iran, zemlje Magreba, sjeverne Afrike. Tamo gdje smo prisutni, doslovce svi znaju za PIO, na što smo osobito ponosni u ovim vremenima."


Tagovi

PIO Zvonimir Zdunić Poljoprivredni institut Tržište Slovačka Bugarska Rumunjska Srpanjka Kraljica Katarina Lukas Barun Turska Iran


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]