Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pioneer Hi-Bred SRB
  • 15.09.2017. 16:00

"Pioneer" hibridi dali rod od 8 t/ha kukuruza

Prinos od preko osam tona "Pioneer" hibrida kukuruza tokom suše je izuzetan, a to je najbolja preporuka za narednu setvenu godinu, slažu se ratari iz Srema.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 2.572
  • 117
  • 0

Već po tradiciji, jedna od najuspešnijih semenskih kuća, kompanija Pioneer Hi-Bred SRB, organizovala je Regionalni dan polja u ataru Buđanovaca. Na njivi Rade Lilića skidan je usev kukuruza, a prinos se kreće i preko osam tona po hektaru.

Pioneer jedini izbor

Ovaj ratar ima iskuljučivo "Pioneer" hibride kukuruza. Ove godine je na oglednoj parceli 10 hibrida, koji su dali izuzetan prinos u veoma lošim agroekološkim uslovima. Svaki je rodio više od osam tona. Lilić kaže da je zadovoljan hibridima ove renomirane semenske kuće i dodaje da će i sledeće godine "Pioneer" biti jedini izbor.

"Ja sam veoma zadovoljan ovogodišnjim prinosom kukuruza. Nije slučajno da sam se i ove godine odlučio na 'Pioneerove' hibride. Poslednjih godina sam postizao rekordne prinose, a tako je i u ovoj veoma teškoj godini. Prinos od preko osam tona je izuzetan i to je najbolja preporuka za narednu setvenu godinu. Sve moje površine planirane za kukuruz biće zasejane hibridima 'Pioneera'", kaže Lilić.

Preporuka za sledeću godinu

Veliki broj poljoprivrednika okupio se na regionalnom Danu polja. Pojedini nemaju "Pioneerove" hibride kukurza na svojim njivama, ali kažu da vredi pogledati i na licu mesta se uveriti u prinos i kvalitet. Ovakvi Dani polja su najbolja preporuka za sledeću proizvodnu godinu. To kažu paori koji su godinama unazad postizali rekordne prinose sa ovim hibridima.

Pioneer hibrid - prinosi 8 t/ha, vlaga od 13% do 17%

"Moja iskustva sa 'Pioneerom' su veoma dobra. I ove, kao i prethodnih godina, samo njihovi hibridi su na mojim njivama. Bilo je ranije i hibrida nekih drugih kuća, ali kada se uporedi sa ovim, razlika u korist 'Pioneera' je velika. Vidim sada na Danu polja da je prinos u izuzetno lošoj godini veoma dobar, a očekujem da tako bude i na mojim njivama. Uglavnom ostajem veran 'Pioneeru' i u sledećoj godini", priča Jova Matić poljoprivrednik iz Vognja.

Sve je transparentno

U kompaniji "Pioneer" kažu da su zadovoljni prinosima kukuruza.

"Godina je bila teška, a tolerantnost na sušu i druge prednosti njihovih hibrida dale su očekivani rezultat. Preko osam tona suvog zrna je u ovoj godini rekord“, kaže Miloš Matić regionalni menadžer "Pioneera".

Dodaje da su izuzetno zadovoljni ovogodišnjim prinosom kukuruza: "Jedni smo od retkih koji i ove godine skidaju useve na ovakav način. Merimo težinu i vlažnost na licu mesta i nemamo bojazan da će rezultati biti loši. Ovde u Buđanovcima vlaga je od 13 do 17 odsto, što je veoma dobro", kaže Matić.

Ogledna parcela u Buđanovcima samo je samo jedna od mnogobrojnih u Sremu. Skoro isti rezultati postignuti su i na Danu polja u Sremskoj Mitrovici, gde je baš kao i ovde konstatovano da su hibridi kukuruza kompanije "Pioneer" vodeći u Sremu.

Za više informacija o prinosima i hibridima kukuruza, obratite se kompaniji Pioneer Hi-Bred SRB na jedan od dole navedenih kontakata!

Foto: Zlatko Markovinović


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: - | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a dužina njegove vegetacije od nicanja do punog zrenja zavisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uslova... Više [+]

Foto prilog


Tagovi

Dan polja Kompanija Pioneer Prinos Osam tona Rekord Kukuruz Vlaga Procenat Tolerantnost na sušu Budjanovci Setva Berba


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".


Partner