Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 18.03.2017. 09:00

Plavi rubin za učinkovitu obradu zemljišta!

Kratka tanjurača Rubin 12 dostupna je u verzijama radnog zahvata od tri do šest metara u nošenoj i polunošenoj varijanti.

Foto: lemken.com
  • 2.965
  • 208
  • 0

Kompaktna kratka tanjurača Rubin 12, njemačkog proizvođača Lemken osigurava intenzivnu i homogenu mješavinu zemljišta u sloju od 12 centimetara.

Tanjurača može raditi na svim tipovima zemljišta koja su ranije bila "rezervirana" isključivo za obradu kultiviranjem.

To je moguće zahvaljujući specijalno raspoređenim konkavnim diskovima velikog promjera. Posebnim dizajnom diskova osigurava se inkorporacija velike količine biljnih ostataka u zemljište. Različiti valjci koji se montiraju iza dva reda simetrično postavljenih diskova optimalno usitnjavaju grude, rekonsolidiraju i izravnavaju zemljište, istovremeno osiguravajući preciznu kontrolu dubine na različitim zemljištima i radnim uvjetima.

Kratka tanjurača Rubin 12

Diskovi većeg promjera u odnosu na ranije modele

Intenzivno miješanje biljnih ostataka i zemljišta postiže se diskovima promjera 736 milimetara. Ugrađeni diskovi većeg promjera u odnosu na one ugrađivane na ranijim modelima, simetrično raspoređeni u dva reda, omogućuju obradu zemljišta na dubini do 25 centimetara tako da kratka tanjurača Rubin 12 dobiva ulogu i drugih strojeva za obradu tla.

Zahvaljujući simetričnom rasporedu diskova eliminira se djelovanje bočnih sila, a njihov utjecaj se ne osjeća ni pri velikim radnim brzinama. Svaki disk je postavljen pod kutem od 20° u odnosu na površinu zemljišta i 16° u odnosu na pravac kretanja. To osigurava optimalnu penetraciju i obradu zemljišta u punom radnom zahvatu stroja. Uz svaki disk su postavljeni i čistači, tako da ne dolazi do nakupljanja i lijepljenja zemlje i biljnih ostataka na površini diska. Diskovi omogućuju intenzivno miješanje, usitnjavanje gruda i ravnomjernu raspodjelu zemljišta.

Dostupni modeli:
Rubin 12 nošena tanjurača sa sklopivim vanjskim diskovima:

  • Rubin 12/300 U
  • Rubin 12/350 U
  • Rubin 12/400 U

Rubin 12 polunošena tanjurača sa hidrauličkim sklapanjem:

  • Rubin 12/400 KUA
  • Rubin 12/500 KUA
  • Rubin 12/600 KUA

Rubin 12 dostupan u nošenoj i polunošenoj varijanti

Kratka tanjurača Rubin 12 dostupna je u verzijama radnog zahvata od tri do šest metara u nošenoj i polunošenoj varijanti. Ovisno o tipu zemljišta koje se obrađuje i radnih uvjeta, Rubin 12 zahtijeva priključivanje s traktorom koji će osigurati 60 do 70 konjskih snaga po metru radnog zahvata kratke tanjurače. Kratka tanjurača Rubin 12 dostupna je korisnicima i u izvedbi s Uni točkom koji osigurava prijenos opterećenja na prednju osovinu traktora, a samim time i bolji kontakt kotača s tlom i bolju iskorištenost vučne sile traktora.

Za više informacija o ovom i svim ostalim modelima, obratite se tvrtki Lemken na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: lemken.com


Tagovi

Plavi Rubin Lermken


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.