Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grapak & Dekalb
  • 24.04.2015. 18:00

Pokusne sjetve u punom zamahu!

Već je na nekoliko lokacija izvršena pokusna sjetva Dekalb hibrida kukuruza sa sijačicom Matermacc Twin Row i jedinstvenim traktorom Massey Ferguson DYNA VT!

  • 973
  • 44
  • 0

Zbog prošlogodišnjih nepovoljnih vremenskih uvjeta tijekom sjetve, tvrtka Grapak je ove godine odlučila obnoviti pokusnu sjetvu Dekalb hibrida kukuruza, na nekim drugim lokacijama sa Matermacc Twin Row sijačicom.

Prinos prošlogodišnje sjetve sa Dekalb DKC5031 u Severinu, po hektru je bio 19 t/ha sa posijanih 95.000 zrna po hektaru. Dekalb hibridi omogućuju visoku tolerantnost na gustoću sklopa pa se sa Twin Row sijačicom može postići 10-12 biljaka po m². Ove godine je zasijana površina tvrtke Moslavina proizvodi d.o.o. kod Čazme na pokusnih 20 hektara. Kao i prošle godine, i sada se očekuje veliki prinos jer bi se taj kukuruz trebao iskoristiti kao sirovina za punjenje bioelektrana od 1 MW (megavata). Također u planu je i pokusna sjetva na otprilike 20ha u Gradecu u Agrokor energiji gdje bi se kukuruz također koristio za bioplinsko postrojenje.

Sjetva i demonstracija pred studentima!

Jedna od lokacija sjetve također je bila ona na visokom gospodarskom učilištu u Križevcima. Predstavljanju su prisustvovali studenti i studentice 2. godine Odjela za ratarstvo i učenici smjera Mehaničar 3.r. srednje škole "Ivan Seljanec" Križevci. Učenici i studenti nisu krili svoje oduševljenje i zanimanje za traktor Massey Ferguson Dyna VT, kao i Matermacc Twin Row sijačicu jer je jedna od preciznih pneumatskih sijačica koja na istoj površini omogućuje veći prinos zbog svojih dvostrukih redova iz serije MS 8000, sa dvostrukim ulagačim diskom koji omogućuje sjetvu dvostrukih redova prema "cik-cak" tehnici, sa razmakom od 22cm između redova.

Prednosti Matermacc Twin Row sijačice:

  • Sjetvene jedinice su u ravnini, a ne u razmaku
  • Nema zapreka među uskim kotačima za dubinu sjetve
  • Minimalna udaljenost između sijačih elemenata i okvira zbog lakše manipulacije sijačicom
  • Sinkronitet među sijačim elementima je konstantan unatoč različitim sjetvenim razmacima
  • Sa MAGIC SEM distributorom sjemena: nema loma sjemena, ujednačena distribucija, nema abrazije između brtve i diska, visoka brzina sjetve, moguća sjetva različitih veličina sjemena sa istim diskom

Najnovija lokacija je zasijana 23.04.2015. na parceli gospodina Marija Rengela, vlasnika dviju farmi od kojih je jedna farma mliječnih krava, a druga junadi. Gospodin Rengel također vrši usluge u poljoprivredi jer ima svoju vlastitu mehanizaciju s kojom učinkovito obavlja poljoprivredne usluge, kako za sebe tako i za druge. Njegove vlastite poljoprivredne površine iznose oko 170 hektara pa njegovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo spada među najveće u Hrvatskoj.

"Izuzetna nam je čast što smo mogli upravo na njegovoj površini izvršiti pokusnu sjetvu Dekalb hibrida kukuruza koji je zasijan Matermacc Twin Row sijačicom jer je jedna od preciznih pneumatskih sijačica koja na istoj površini omogućuje veći prinos zbog svojih dvostrukih redova iz serije MS 8000, sa dvostrukim ulagačim diskom, a bila je vučena traktorom Massey Ferguson DYNA VT.", ponosno navode iz tvrtke Grapak.

Zasijana je površina od 3 hektra u Plavšincu pokraj Novigrada Podravskog, a sjetvi su pripomogli Grapak zaposlenici, kao i gospodin Ante Rogić koji je prodajni predstavnik kukuruza "Dekalb" istočne regije u Hrvatskoj.


Tagovi

Grapak Pokusna sjetva Dekalb hibridi kukuruza Sjetva kukuruza Massex Ferguson Dyna VT Matermacc Twin Row Pneumatska sijačica Sjeva u dva reda Ivan Seljanec Križevci Marijo Rengel Ante Rogić


Partner

Grapak d.o.o.

Mavra Schlengera 5, Gornji Kneginec, Hrvatska
tel: +385 (0)42 209 236, e-mail: prodaja@grapak.com web: http://grapak.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]