Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Helenik Šugar
  • 15.02.2016. 08:00

Pomoć proizvođačima da povećaju rod repe

Kompanija Helenik Šugar Srbija predstavila je projekat čiji je cilj da stručnim savetima pomogne proizvođačima da povećaju proizvodnju repe po hektaru i poprave kvalitet roda.

  • 75
  • 6
  • 0

Kompanija Helenik Šugar Srbija u čijem sastavu posluju šećerane u Crvenki i Žablju danas je u Novom Sadu predstavila projekat čiji je cilj da stručnim savetima pomogne proizvođačima da povećaju proizvodnju repe po hektaru i poprave kvalitet roda.

Projektom je planirana dugoročna saradnja poljoprivrednih stručnjaka i proizvođača šećerne repe, a obuhvatiće 60 parcela površine 620 hektara, saopštio je Helenik Šugar.

Skupu je prisustvovalo više od 150 proizvođača šećere repe. "Prošle godine imali smo izuzetno nisku proizvodnju repe. U saradnji sa naučnim institucijama pokrenuli smo ovaj ambiciozni dugogodišnji projekat sa ciljem da dostignemo proizvodnju od 10 tona šećera po hektaru", rekao je direktor kompanije Helenik Šugar Srbija Petros Gemintzis. On je dodao da ta kompanija ove godine planira da poveća proizvodnju šećera u Srbiji i pusti u rad obe šećerane.

Foto:depositphotos.com


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se gaji za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njenom zadebljanom korenu. Iz šećerne repe se dobije 16% svetske... Više [+]

Izvori

beta.rs


Tagovi

Helenik Šugar Šećerna repa Petros Gemintzis Proizvodnja šećerne repe Šećerane Proizvodnja šećera

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.