Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šećerna repa
  • 27.04.2021. 15:00

Potpore za šećernu repu i proizvođačima koji ju nisu ostvarili u 2019. i 2020.

Cilj je, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede, zadržati interes proizvođača za proizvodnju šećerne repe i smanjiti negativni trend u sektoru šećera u Hrvatskoj.

Foto: Renata Prusina
  • 434
  • 68
  • 0

Otvoreno je novo javno savjetovanje na temu Izmjena i dopuna Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2019. do 2021. godine, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Izmjena i dopunama, navode, omogućit će se i onim proizvođačima šećerne repe koji nisu ostvarili pravo na potporu temeljem Programa za 2019. i 2020. godinu, a sijali su šećernu repu, da ako udovoljavaju uvjetima, ostvare pravo na potporu u 2021. godini.

Nadalje, potporu će moći dobiti i oni koji su sijali u 2019. godini i 2020. godini, ostvarili su pravo na potporu za 2019., a neovisno o razlozima nisu ostvarili pravo za 2020. godinu.

"Na ove korisnike potpore ne primjenjuju se odredbe vezane uz povrat isplaćene potpore iz ovoga Programa koju su ostvarili u 2019. godini, uz predočenje dokaza da su ostvarili pravo na proizvodno vezanu potporu za 2020. godinu“, pojašnjavaju.

Također, omogućit će se i onim korisnicima koji nisu sijali u posljednje dvije godine.

Cilj je, poručuju, zadržati interes proizvođača za proizvodnju šećerne repe i smanjiti negativni trend u sektoru šećera u Republici Hrvatskoj.

"Proizvodnje ove kulture važna je i zbog plodoreda i održavanja plodnosti poljoprivrednog zemljišta", stoji u e-savjetovanju.

Više o savjetovanju potražite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 12. svibnja 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Uzgoj šećerne repe Potpore 2021. Sjetva


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]