Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bio-algeen S-92
  • 12.02.2014. 07:23

Povećanje rodnosti zimskih žitarica

Kontinuiranom upotrebom Bio-algeen S-92 znatno se štedi na sjemenu i zaštitnim kemikalijama!

Foto: RGBStock
  • 1.130
  • 137
  • 0

Bio-algeen S-92 je prirodna tekućina koja se upotrebljava kako u konvencionalnoj tako i ekološkoj proizvodnji. Koristi karakteristike sastojaka u samoj biljci da bi poboljšala tlo i omogućila biljci optimalne uvjete za rast.

Znanstvena istraživanja pokazala su:

  • Biljke tretirane u skladu s uputama proizvode najmanje 30% više dlačica korijena i pri tom povećavaju žetvu za otprilike 20% optimalne kvalitete.
  • Biološke aktivnosti u tlu povećavaju istovremeno intenzitet i količine, tako se iscrpljeno tlo oživljava, erozija i štetna mikro-biološka svojstva neutraliziraju i uspostavlja prirodna ravnoteža.

Svaka biljka koja dolazi u kontakt sa ovim proizvodom reagira trenutno prosljeđujući energiju u razvoj korijena. 30 - 50% više dlačica korijena po tretmanu je normalan rezultat.

Dio Bio-algeena S-92 proizvoda sadrži sivu humusnu kiselinu koja kontrolira količine višeslojnih silikata (ionska izmjena svojstava) i plodnost tla preko brzog i izbalansiranog povećanja broja aktivnosti mikrobiologije. Znanstveno je dokazano da su nakon samo dvije upotrebe Bio-algeen S-92 aktivnosti povećane 20 puta i 30% više nematodnih cista je eliminirano, uspoređujući sa netretiranim područjem.

Glineni komadi na zemlji, nakon višestrukog korištenja Bio-algeen S-92, su restrukturirani. Dobiva se vodopropusni kapacitet i laka obradivost kao i normalno tlo.

Direktan utjecaj na rast žitarica:

  • Vidljivo povećanje količine uroda
  • Poboljšana kvaliteta parametara
  • Stabilizacija zdravlja biljke
  • Ekonomičnije korištenje sredstava za zaštitu bilja
  • Smanjivanje potreba sadnog materijala
  • Vidljivo poboljšanje izdanaka
  • Povećana stabilnost
  • Manji rizik smrzavanja

Kontinuiranom upotrebom Bio-algeen S-92 znatno se štedi na sjemenu i zaštitnim kemikalijama. Sa znanstveno dokazanim dvadeseterostrukim povećanjem bioloških aktivnosti na u više navrata tretiranim oranicama, patogene klice i paraziti su reducirani, negativne supstance uklonjene i mesnate strukture poboljšane. Takva zemlja ima uvećan zaštitni kapacitet, kapacitet zadržavanja vlage i jaču prehrambenu dinamiku nego netretirane površine.

Temeljem dvadesetogodišnjeg iskustva u apliciranju Bio-algeen S-92 širom svijeta, možemo reći kako se ekonomiziranjem upotrebe sjemena i zaštitnih kemikalija u svakodnevnoj praksi, može postići optimalna proizvodnja.

Bio-algeen S-92 je vrhunsko prirodno sredstvo za stimuliranje rasta i razvitka biljaka proizvedeno iz najstarije biljke na zemlji - morske alge, a sadržava poliuronske sastojke iz morske alge identične smeđim huminskim kiselinama, te mikroelemente, vitamine, aminokiseline i alginske kiseline. Djelovanjem navedenih sastojaka biljke mogu u potpunosti ostvariti svoj genetski potencijal.

Bio-algeen S-92 upotrebljava se u raznim fazama razvitka biljaka. U ranom stadiju stimulira biljku na stvaranje većeg i snažnijeg korijenja, čime se stvara baza za kasniji povoljniji razvitak i veći urod. Prskanje bio-algeenom preporučuje se uvijek onda, kad biljka dođe u važnu fazu rasta (npr. nicanje, pupanje, početak oblikovanja ploda itd.).

Bio-algeen S-92 je snažan aktivator i stimulator rasta biljke. Njegovom primjenom stvara se uravnoteženi odnos između biljke i tla. Zato se specijalno primjenjuje i za jačanje biljaka oslabljenih zbog presađivanja, suše, bolesti ili djelovanja štetočina. Tretirane biljke su zdravije, bolje iskorištavaju raspoloživa hranjiva i daju veće i kvalitetnije urode.

Uobičajena dozacija: 2 litre bio-algeena S92/400 litara vode po ha
(najmanje 1:100)

Bio-algeen se može miješati sa svim pesticidima i fungicidima danas poznatim, a da ne mijenja njihovu djelotvornost. Elementi u tragovima kao što su: Mn, Zn, Cu, i B smiju se upotrijebiti samo u keliranom obliku, dok je Mg inkompatabilan sa ovim proizvodom. Biljke koje su kontinuirano bile tretirane sa Bio-algeen proizvodima teže izgradnji prirodne otpornosti na gljivice i štetočine - one su jače i zdravije. Pri tome treba voditi računa da se u vodu uvijek prvo ulijeva Bio-algeen, promiješa, a zatim se dodaju i ostala sredstva. Kad se koristi s tekućim dušikom, stroj se mora svakodnevno čistiti. Kao mjera opreza od površinskog strujanja i statičkog elektriciteta, na spojku prikolice traktora treba pričvrstiti lanac za uzemljenje i zadržati se u kontaktu s tlom za vrijeme punjenja, prijevoza i raspršivanja.

Foto: RGBStock


Tagovi

Zimske žitarice Morska alga Korjenske dlačice Siva humusna kiselina Biljka Stimulator rasta

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]