Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Granit Parts
  • 11.07.2022. 12:00
  • Koprivničko-križevačka, Križevci

Provjerili smo šestu generaciju Proboss sjedala za poljostrojeve

Nije teško zaključiti što znači imati dobro i kvalitetno sjedalo, posebno kada ideš 'na brazdu' jer onda cijelo vrijeme skačeš u traktoru, kaže Marin Piškorić koji je zračno sjedalo tvrtke Granit Parts nabavio u veljači.       

Foto: Marinko Petković
  • 2.597
  • 285
  • 1

Dani mogu biti dugi, a posao težak prilikom obavljanja poljoprivrednih radova. Pri dugotrajnoj upotrebi opreme kao što su traktori, teleskopski utovarivači, građevinski strojevi i viličari, udobnost vozača ključ je sigurnog i ergonomskog radnog mjesta. Razvijena od strane njemačkih stručnjaka i iskusnih partnera iz industrije, zračna sjedala Proboss zadovoljavaju već šest generacija najviše standarde kvalitete. Visokokvalitetni materijali proizvedeni u Njemačkoj i tehničke komponente vodećih svjetskih proizvođača osiguravaju maksimalnu udobnost.

Iza brenda Proboss stoji obiteljska tvrtka Fricke, danas poznatija pod brendom Granit Parts, koja europsko tržište rezervnih dijelova za poljoprivredne strojeve pa tako i Hrvatske opslužuje iz skladišta u Njemačkoj, od kuda se izvoze u čak 25 zemalja. U Hrvatskoj se mogu naći u PSC Ferenčak iz Križevaca, koji ih najviše prodaje na hrvatskom tržištu, u svojih šest poslovnica raspoređenih diljem Lijepe naše, a mogu ih osigurati i svi partneri Granita.

U traktoru i po 12 sati 

U Njemačkoj smo čuli da ne postavljaju visoke zahtjeve samo za ergonomiju i kvalitetu, već i za omjer cijene i učinka. Dodaju da zato nude sjedala različiitog dizajna i cjenovnog razreda koji odražavaju najnoviju tehnologiju, a mogu se odabrati tako da odgovaraju individualnim zahtjevima vozača i stroja. Provjerili smo kako to izgleda na OPG-u Piškorić iz sela Trema u općini Sv. Ivan Žabno kod Križevaca.  

Marin Piškorić kaže da su Proboss sjedalo kupili u veljači ove godine za polovni traktor, jer nisu više mogli namjestiti staro koje je bilo u dosta lošem stanju. "Novo se pokazalo kao jako dobar izbor jer je čvrsto, udobno, a jastuk mekan", opisuje dodajući da, drugim riječima, ima dosta funkcija koje puno znače u polovnom traktoru koji u prosjeku odradi 700 radnih sati godišnje. Naime, otac Željko i sin Marin, obrađuju puno zemlje iz usluge, čak 1.200 ha, te vlastitih 130 ha, a imaju 90 ha kukuruza, nešto manje pšenice i ječma, te siju lucernu. Tu je i tov junadi i 30 mliječnih krava u štali, čiji su broj morali prepoloviti zbog niske otkupne cijene mlijeka i okrenuti se profitabilnijem ratarstvu.

Iza brenda Proboss stoji obiteljska tvrtka Fricke

Marin ističe da to znači jako puno poljoprivredne mehanizacije, a ima dana pa i tjedana kada rade 24 sata, dva tjedna u komadu i na smjenu obrađuju zemljište, a u prosjeku je to 12 sati u traktoru. "Dakle, nije teško zaključiti što znači imati dobro i kvalitetno sjedalo, posebno kada ideš 'na brazdu' jer onda cijelo vrijeme skačeš u traktoru", pojašnjava Piškorić.       

Promiču zdrav položaj sjedenja  

Za početak, nova linija Proboss sadrži tri sjedala sa zračnim ovjesom koja se koriste na osnovnim i na vrhunskim modelima. Ergonomska sjedala i nasloni, plus jastuci opremljeni ventilacijskim kanalima jamče optimalnu udobnost čak i tijekom duljeg razdoblja korištenja. Ugrađeni lumbalni oslonac promiče zdrav položaj sjedenja, a elegantan dizajn s promišljenim detaljima i presvlakama od visokokvalitetnih tkanina uljepšat će svaku kabinu.

Prikladna su za manja i srednja vozila. Asortiman će se postupno proširivati ​​tijekom sljedećih mjeseci kako bi uključio daljnje premium modele koji se nude isključivo putem specijaliziranih prodavača. Tu su i rezultati prodaje, koja iznosi 5.000 prodanih sjedala Proboss, a nova, šesta generacija nadograđena je sa grijanjem.  

Dakle, potrebe vozača su u fokusu sjedala što je njihova individualna udobnost. Podesiva lumbalna potpora, fino podešavanje naslona i opcijski podesivi nasloni za ruke osiguravaju rad bez umora. Zahvaljujući visokokvalitetnim presvlakama proizvedenim u Njemačkoj, jamče da će presvlake izdržati test vremena.

Nadalje, sa svojim inovativnim niskofrekventnim ovjesom nude maksimalnu udobnost, smanjujući štetne vibracije i sprječavajući ljuljanje tijekom rada na terenu. Naime, zahvaljujući većim valjcima i unatoč kompaktnom dizajnu, sva imaju sustav ovjesa koji glatko radi i istovremeno su iznimno robusna. "Naši su valjci manje osjetljivi na prašinu i prljavštinu, te stoga postižu znatno dulji vijek trajanja", ističu u Granitu.

Jamče najviše standarde kvalitete i funkcionalnost, naglašavaju iz tvrtke 

Sva Proboss sjedala imaju iznimno kompaktnu ukupnu visinu i vrlo nisku indeksnu točku sjedala (SIP). Unatoč maloj visini, nude izvrsnu udobnost vibracija.  Za maksimalnu udobnost vibracija odlučili su se za komponente vodećih njemačkih i europskih proizvođača čime, naglašavaju, jamče najviše standarde kvalitete i funkcionalnost.

Kompatibilna sjedala 

Proboss su kompatibilna i mogu se ugraditi sa sljedećim sjedalima: LS95H1/90A(R), MSG95G/721 do 741, MSG95GL/721 do 741, MSG95A/721 do 741 i MSG95AL/721 do 741.

SEAT / AS1480 / ZRAČNI OVJES ima zračni ovjes sa 12V kompresorom, prednji/krmeni izolator, kontinuirano podešavanje visine, uzdužno podešavanje, podešavanje nagiba leđa, mehanička lumbalna potpora, širina jastuka sjedala je 480 mm.

SEAT / AS2480 / ZRAČNI OVJES znači zračni ovjes sa 12V kompresorom, prednji/krmeni izolator, kontinuirano podešavanje visine, uzdužno podešavanje, podešavanje nagiba leđa, mehanička lumbalna potpora, podesivi udobni nasloni za ruke, podesivi nastavak za leđa, širina jastuka sjedala 480mm.

Od obiteljske kovačnice do globalnog distributera rezervnih dijelova za poljostrojeve

SEAT / AS3520 / ZRAČNI OVJES: zračni ovjes sa 12V kompresorom, prednji/krmeni izolator, kontinuirano podešavanje visine, uzdužno podešavanje, podešavanje nagiba naslona, mehanička lumbalna potpora, podesiva udobnost plus nasloni za ruke, podesivi nastavak za leđa, podesivi amortizer, rotacija max. 20(stupnjeva) desno/lijevo i širina jastuka sjedala 520 mm. 


Fotoprilog


Tagovi

Zračna sjedala Proboss Granit Parts OPG Piškurić Kvalitetno sjedalo Marin Piškorić


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Granit Parts

Zum Kreuzkamp 7, 27404 Heeslingen, Njemačka
e-mail: roland.markovic@granit-parts.com web: https://www.granit-parts.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]