Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroPMD
  • 29.08.2015. 09:00

Rabe plug, HE-VA kratka tanjurača i gruber u radu!

HE-VA kulti seeder žitna sijačica i cambridge valjci na redu na prezentaciji na osječkom aerodromu. U nedjelju ćemo vidjeti Berthoud vučenu prskalicu.

  • 628
  • 24
  • 0

HE-VA je na području Europe poznata tvornica iz Danske, a najpoznatija po proizvodnji valjaka, tanjurača i drugih strojeva za pripremu tla, te sijačica. Kod nas ih tek djelatnici tvrtke AgroPMD promoviraju i plasiraju.

Ti masivni strojevi od besprijekornog švedskog čelika u radu se mogu vidjeti na osječkom sportskom i privrednom zrakoplovu u sklopu sajma FarmShow.

U subotu prezentacija HE-VA sijačice i valjaka

AgroPMD na FarmShowu prikazuje u radu strojeve danskog proizvođača.

U subotu je na programu He-Va valjak 6,3 metara s cambridge prstenovima. Nakon njega gledat ćemo žitnu sijačicu Kulti seeder. Ulaganje sjemena se obavlja preko diska promjera 400 mm koji se nalazi na jakom opružnom nosaču i omogućava sjetvu tamo gdje ima dosta sjetvenih ostataka. Sistem s ulagačem je kao na klinu drljače, što omogućava sjetvu na lakšem zemljištu i direktno oranje. Ima i gumeni valjak, a moguće je i da se koristi obični cjevasti. U kutiji mjenjača su smještene dvije brzine i garantira se preciznost sjetve, od 1,5 kg po hektaru kao i kod 400 kilograma po hektaru.

Gledali smo kratku tanjuraču i gruber

U petak na prezentaciji vidjeli smo HE-VA kratku tanjuraču i gruber disc roller. Snažan je i kompaktan i radi se s njim pri brzini od 16 kilometara na sat. Pritisak je jedna tona po metru dužine i odlično miješa ostatke i reže ih, te je savršen za pripremu oranice prije sjetve. Gruber triple tiller stroj je u biti trostruki. I ime mu je Triple tiller. Prvo u tri reda gruber, pa onda red tanjurača ili tanjurača i valjaka. Maksimalna radna dubina je 30 cm i mogu se birati vrste nožica.


Tagovi

HE-VA Tanjurača Valjak Sijačica Kulti seeder Gruber Rabe Plug Cambridge prstenovi FarmShow Prezentacija strojeva


Partner

AgroPMD d.o.o.

Južno predgrađe 48, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 357 525, e-mail: office@agropmd.hr web: http://www.agropmd.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]