Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Profiagrar
  • 16.05.2017. 09:00

Rope, Lexioni i Holmeri stršali u bačkoj ravnici

Tradicionalno u ovo doba godine Timo Muller i njegova ekipa pokazuje što sve imaju na lageru, što su sve prodali, što su sve ponudili i što možete očekivati od njih. A prije svega tu su kombajni marke Claas, strojevi za vađenje šećerne repe Ropa i Holmer, priključni strojevi Lemken, ali i druge marke.

  • 1.910
  • 142
  • 0

Na cesti od Vrbasa prema Sirigu u Bačkoj, u susjednoj Srbiji, točnije između Srbobrana i Siriga smješten je salaš tvrtke Profiagrar koji je sredinom svibnja bilo okupljalište brojnih poljoprivrednika. Tradicionalno u ovo doba godine Timo Muller i njegova ekipa pokaže što sve imaju na lageru, što su sve prodali, što su sve ponudili i što možete očekivati od njih.

A prije svega tu su kombajni marke Claas, strojevi za vađenje šećerne repe Ropa i Holmer, priključni strojevi Lemken, ali i druge marke.

Dani otvorenih vrata Profiagrara

Brojni polovni i obnovljeni te servisirani polovni strojevi u Srbiji i Hrvatskoj našli su svoje kupce. Na danima Otvorenih vrata cijeli dan okupljali su se kupci, poslovni partneri uz piće, glazbu, roštilj i zabavu. Svoje goste iz Hrvatske u Sirigu su pored Tima dočekali i Matija Bibić i Boris Barjaktarić iz osječke, odnosno hrvatske tvrtke. Osim polovne mehanizacije, tu je i ponuda novih strojeva.

Lemken plugovi

Lakše do strojeva

Poduzeće Profiagrar d.o.o. je osnovano 2009. godine kao njemačko-srpsko partnerstvo s ciljem da poljoprivrednicima na području Srbije, Hrvatske i Mađarske omogući olakšan pristup najkvalitetnijim poljoprivrednim strojevima s tržišta Europske unije. Matija Bibić nam pojašnjava da su to najčešće strojevi renomiranih proizvođača kao što su Ropa, Lemken, Gerinhoff, Albach, Claas, Holmer, John Deere, New Holland i drugi.

Kombajni, vadilice, prečistači - od sada i plugovi

Upravo smo i na salašu imali priliku vidjeti primjerke takvih strojeva, a najviše su se isticali oni ogromni kombajni marke Claas, te Ropa vadilice i prečistači strojevi za utovar šećerne repe. No, započela je suradnja s novim partnerom iz Njemačke, renomiranom tvrtkom Lemken, na čijoj ponudi se nalazi kompletan program priključnih strojeva, prije svega plugova, kultivatora, kratkih tanjirača, ali i sjetvospremača i sijačica - kao i prskalica, a na Danima otvorenih vrata ipak je najviše bilo plugova.

Claas kombajn

Domaćini su istakli kako se u tvrtki nalaze stručni i obrazovani ljudi s višegodišnjim iskustvom u internacionalnom poslovanju, dok za dio servisa i nabavke rezervnih dijelova brine stručno, osposobljeno i iskusno osoblje.

Juvel i EurOpal

Lemken Juvel i EurOpal su plugovi kojih je bilo najviše. Nošeni plug obrtač EurOpal, sa dvije do sedam brazdi, imaju mehaničko podešavanje radnog zahvata od 30 do 55 cm, vertikalni klirens do 80 cm, horizontalni do 120 cm, što je jedinstveno na tržištu, ističe Matija Bibić.

Čišćenje šećerne repe

Borisa Barjaktarića smo zatekli kod Ropa strojeva. Tiger i Maus su svakako privlačili pažnju. Od ulazne transportne trake za čišćenje s poliuretanskim zahvatnim prstima otpornim na kamenje, repa se pažljivo i efikasno transportira do slijedeće trake za čišćenje ili do opciono ugrađenog sistema čišćenja pomoću cvik valjaka. To je samo jedan od niza razloga zašto izabrati ovaj Ropa stroj. No, najviše je ipak bilo izloženih Ropa Tiger. Kod njega ističemo integralni tarup, tarup sa razbacivačem lista ili posebni Ost tarup sa bočnim razbacivačem lišća brine za ravnomernu raspodelu istog u svrhu prihrane zemljišta.

Možemo slobodno reći da su jedni od glavnih aduta prodaje Profi agrara kombajni marke Claas. Tako je primjerice u ponudi bio Lexion star sedam godina sa 750 sati rada. Inače, bilo je istaknuto nekoliko zanimljivih primjera takvih kombajna.


Fotoprilog


Tagovi

Profiagrar Lemken Ropa Holmer John Deere Claas


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo