Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 24.10.2022. 13:30
  • Koprivničko-križevačka, Koprivnica

Rubin, Zirkon, Karat, Juwel, Saphir - Lemkenovi inovativni aduti

Ova tvrtka s tradicijom dugom gotovo 250 godina, prezentirala je u Koprivnici strojeve za obradu tla i sjetvu, koje, čuli smo, odlikuju inovativna i pametna rješenja za sve veće izazove u suvremenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Foto: Igor Čolaković
  • 1.850
  • 193
  • 0

Njemačka kompanija Lemken, globalni specijalizirani proizvođač poznat po svojoj naprednoj tehnologiji, predstavila je svoje najnovije poljoprivredne strojeve na Danu inovacija na površinama kraj Koprivnice.

Ova tvrtka s tradicijom dugom gotovo 250 godina, prezentirala je strojeve za obradu tla i sjetvu, koje, čuli smo, odlikuju inovativna i pametna rješenja za sve veće izazove u suvremenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

"Pametan pristup radu uvijek se isplati. Ako više smanjimo troškove obrade i štedimo radeći, ostvarit ćemo i veći prihod, pa stoga minimaliziranju troškova teže svi poljoprivredni proizvođači. Naši pametni i inovativni poljoprivredni strojevi omogućuju upravo to - značajne uštede pri obradi poljoprivrednih površina", istaknuo je Slavko Kralj, regionalni prodajni predstavnik tvrtke čiji godišnji promet iznosi više od 446 milijuna eura.

Lemken, dodao je, na svjetskom tržištu nudi napredne tehnologije koje predstavljaju značajan korak prema profitabilnoj poljoprivredi.

Intenzivnija i dublja kultivacija

Zvijezda ove prezentacije bio je Rubin 12, kompaktna disk drljača, koja omogućuje intenzivniju, snažniju i dublju kultivaciju do dubine od 20 centimetara. Stoga je pogodan za obradu strništa i za primarnu obradu suhih, tvrdih i zbijenih, ali mokrih zemljišta. Udarna drljača iza prvog reda diskova osigurava intenzivno miješanje i raspadanje, dok nivelirajuća drljača iza drugog reda osigurava optimalnu raspodjelu tla i njegovo savršeno izravnavanje. Uz ove strojeve predstavljene su i rotodrljače Zirkon 8 i 12, koje osiguravaju intenzivno miješanje i raspadanje do radne dubine od približnih 15 centimetara.

Lemken strojevi omogućuju značajne uštede pri obradi poljoprivrednih površina, čuli smo u Koprivnici

U Koprivnici su predstavili i Karat 10, njihov novi kultivator učinkovitog dizajna s izuzetno niskim gazom, koji zahvaljujući posebno oblikovanim vodilicama osigurava intenzivno miješanje, ali i niže zahtjeve za vučom.

Na prezentaciji je predstavljen i Juwel 6, kojim je tvrtka upotpunila svoj asortiman reverzibilnih plugova. Novi Juwel 6 s okvirnim dijelom od 110 milimetara i visinom okvira od 80 centimetara dostupan je u verziji od 3 do 5 brazdi. M verzija nudi četiri različite radne širine po tijelu koje se mogu mehanički prilagoditi, a ima i promjenjivo hidraulično podešavanje radne širine.

Novi standard u preciznom zasijavanju

Veliku pozornost pobudile su i sijačice Saphir 10, koje omogućuju široki raspon opcija za vrlo brzo zasijavanje. Zahvaljujući njihovom električnom pogonu brzina sjetve može se podesiti iz udobnosti kabine, a precizni sustav doziranja jamči ravnomjernu brzinu klijanja.

Ovom prigodom predstavljen je i Azurit s kojim je tvrtka postavila nove standarde u preciznom zasijavanju koji biljkama daje više hranjivih tvari i vode, pa se s istom gustoćom usjeva može postići veći prinos. Ova precizna sijačica koristi inovativnu DeltaRow metodu za sjetvu.

"Predstavili smo naše inovativne poljoprivredne strojeve koji su jako traženi upravo na tržištu Hrvatske i Slovenije", naglasio je Kralj dodajući da su ove godine prodali čak 180, a za sljedeću godinu već ugovorili prodaju još njih 150.

"To pokazuje da naši poljoprivrednici prepoznaju pouzdanost Lemkenovih strojeva te njihovu učinkovitost zahvaljujući kojoj mogu značajno smanjiti troškove proizvodnje", dodao je i najavio da će sljedeća prezentacija svjetski poznate tvrtke biti održana u Slavoniji.

Tvrtka je predstavila strojeve za obradu tla i sjetvu

Ovogodišnju prezentaciju regionalni predstavnici Lemkena, Martin Kraner iz tvrtke Alma Agro, Nino Gašpar iz tvrtke Mauthner, Timo Müller iz tvrtke Profi Agrar i Darko Marušinac iz tvrtke Profiland, organizirali su u suradnji s tvrtkom Mauthner, na čijim je poljoprivrednim površinama demonstrirana učinkovitost ovih strojeva. 


Fotoprilog


Tagovi

Lemken Prezentacija Poljoprivredni strojevi Rubin 12 Juwel 6 Azurit Zirkon 8 i 12 Karat 10 Saphir 10


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]