Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Propadanje tla
  • 05.11.2016. 09:00

Rupa od 7 metara na OPG Kordiš prijeti cesti D23?

Drugi slučaj propadanja tla dogodio se u Potoku Tounjskom prije mjesec dana, a rupa je u ovom slučaju bila dubine čak sedam metara.

Foto: bigstockphoto.com, aynur_sib
  • 3.347
  • 356
  • 0

Nedavno smo pisali o propadanju tla u Hercegovini. Ivan Jurič je za medije ispričao kako se tlo otvorilo pod njegovim traktorom dok je brao kukuruz.

Propadanje zemlje u Hercegovini nije rijetkost jer se radi o kršu. Otvor rupe je bio oko 60x100 centimetara, a dubina četiri do pet metara.

Tlo se otvorilo pod traktorom dok je brao kukuruz!

Sloj zemlje koja se obrađuje i po kojoj voze traktori u tom hercegovačkom području jedva je nešto viši od 60-ak centimetara te su je podupirale sedre, sedimentne stijene, šupljikave stijene, u ovom slučaju izduženog oblika, kažu stručnjaci. No, to nije jedini takav slučaj.

Što krije sedam metara duboka rupa?

Drugi slučaj propadanja tla dogodio se u Potoku Tounjskom prije mjesec dana, a rupa je u ovom slučaju bila dubine čak sedam metara. "Propao mi je traktor i skužio sam da je rupa i svjetlio reflektorom. Sad se proširila i produbila. Ispitat će je speleolog iz Ogulina", govori 42-godišnji Mirko Kordiš za Agroklub koji se poljoprivredom bavi cijeli život i nikada nije doživio ovako nešto.

"Rupa je širine oko 150 cm i sada je puno dublja i širi se prema cesti D23. Cesta je udaljena oko 15 m. Zbog toga sam i molio da se ispita da se vidi ima li opasnosti za cestu i moju baštu. Moji se klinci igrali baš tu nekoliko dana ranije. Dubinu ne mogu više izmjeriti."

Foto: bigstockphoto.com, aynur_sib


Tagovi

Propadanje tla Rupa Potok Tounjski


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]