Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje orača
  • 31.07.2017. 16:30

Samaržija, Pilaš i Bičanić pobrali titule naj orača

14. Županijsko natjecanju u oranju i 3. Županijsko natjecanju u oranju konjskim zapregama održano je u Biškupcima i Antunovcu, u Požeško-slavonskoj županiji.

  • 1.513
  • 132
  • 0

Natjecanja orača u Požeško-slavonskoj županiji uvijek prati odlična organizacija. Natjecanje u oranju konjima, zatim premetnjacima i ravnjacima, konji na oranicama i prekrasne jahačice, tamburaški sastav Srce bećarsko. Sve to čini natjecanje orača u ovoj županiji zanimljivijim nego li u drugim krajevima. A ovoga puta u selu Biškupcima nedaleko Velike. Odnosno, orači su svoje plugove i traktore, te umijeće pokazali na njivi koja pripada još jednom manjem selu, Antunovcu.

Mijo Samaržija iz Biškupaca s ukupno 98 bodova bio je jednostavno briljantan i zahvaljujući tome pobijedio u kategoriji plugova ravnjaka. No, Viškovčanin Branko Pilaš s ostvarenih 95 bodova bio je najbolji u kategoriji premetnjaka. A u najatraktivnojoj disciplini, u oranju konjima najbolji je bio Zdravko Bičanić iz Marindvora ispred drugoplasiranog Igora Delvechia iz Požege. Treba svakako istaći i najmlađeg natjecatelja Patrika Pilaša, a koji je inače osvojio treće mjesto u oranju plugovima ravnjacima. U natjecanju s ravnjacima drugi je bio Danijel Ciganović. Na četvrto mjesto plasirao se Nenad Gajić.

U kategoriji premetnjaka bilo je šest natjecatelja, iza Pilaša, drugo mjesto uzeo je Ivan Ivanika iz sela Gornji Emovci s 81 bodom, dok je treći David Ciganović iz Alilovaca sa 65 bodova. Slijede iza njih Davor Pavićić, Antonio Kmetić i Tomislav Zorić.

U ime ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u Antunovcu na 14. Županijskom natjecanju u oranju i 3. Županijskom natjecanju u oranju konjskim zapregama bio je Tugomir Majdak, državni tajnik, a sve konce ovoga natjecanje držao je kao i uvijek Ivica Prpić, pročelnik podružnice Savjetodavne službe Požeško-slavonske županije i njezin stručni savjetnik za poljoprivrednu mehanizaciju.

Natjecanje se odvijalo na poljoprivrednoj površini Kutjevo d.d. između Biškupaca i Antunovca na kojem su bili pored brojnih gostiju i zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović, kao i Antonija Pavlović, predsjednica Općinskog vijeća Velike.


Fotoprilog


Tagovi

Oranje Plug Traktor Premetnjak Ravnjak Tugomir Majdak Ivica Prpić Biškupci Velika


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.