Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BC Agroslavonija
  • 04.03.2016. 14:30

Siguran otkup i veća cijena crvenog kukuruza!

Prošle godine proizvodnja crvenog kukuruza ugovorena je na preko 1000ha. Ove godine cilj je dodatno povećati proizvodnju, a zainteresiranim proizvođačima ponuđeni su izvrsni uvjeti!

  • 8.246
  • 1.069
  • 0

Tvrtka BC Agroslavonija d.o.o. iz Osijeka ugovara proizvodnju "crvenog kukuruza" s naglaskom na hibrid BC 572. U 2015. godini takva je proizvodnja bila ugovorena sa više od 80 kooperanata na površini od preko 1000ha. Ove godine, BC Agroslavonija želi povećati površinu pod crvenim kukuruzom za čak 50% u odnosu na prošlu godinu, a zainteresiranim proizvođačima nudi odlične uvjete!

Prošlogodišnji proizvodni rezultati - iznadprosječni!

Prosječan urod naturalnog zrna bio je 7,52 t/ha, prosječna vlaga 19,1%, lom manji od 4%,a prosječna primjesa ispod 1,3%. Maksimalni prošlogodišnji urod postigao je gospodin Vojin Bodlović iz Jagodnjaka, sa čak 12,38 t/ha suhog zrna. "Sve što smo dogovorili u ugovoru ispoštovano je sa obje strane, a ove godine nastavljam sa proizvodnjom na jednakoj površini.", izjavio je Vojin Bodlović.

BC 572 hibrid kukuruza

Gyula Kerekeš iz Karanca, Danijel Erdelji iz Novog Bezdana i Milan Petrlić iz Ivankova samo su neki od proizvođača koji su imali prinose preko 9 t/ha. "Zadovoljni smo suradnjom sa BC Agroslavonijom. Cijena je 10% viša, kao što je i dogovoreno, a isplata je u roku. Nastavljamo sa suradnjom i proizvodnjom BC 572 hibrida i u 2016. godini", kažu zadovoljni proizvođači.

Koji su uvjeti ponuđeni proizvođačima?

Cijena otkupa BC 572 hibrida 10% je veća u odnosu na tržišnu cijenu standard kvalitete na dan obračuna 1.11. U 2015. godini primjerice, cijena kukuruza standard kvalitete iznosila je 1,00 kn/kg 1.11., a proizvođačima koji su uzgajali BC 572 hibrid isplaćeno je 1,10 kn/kg.

Prvi dio isplate isplaćuje se do 15.11., a drugi do 15.12., što bi značilo da proizvođači već sredinom 12.og mjeseca imaju kompletno isplaćen urod. Osim toga, ugovaratelj proizvodnje snosi i troškove transporta od proizvođača do silosa. Sa svim zainteresiranima sklapa se Ugovor o proizvodnji u kojem su točno definirani uvjeti, a poštivanje uvjeta i pouzdanost garantira duga tradicija BC Agroslavonija i veliki broj postojećih zadovoljnih proizvođača. Osiguravanje repromaterijala od strane ugovaratelja moguće je, ukoliko to proizvođač želi, ali to nije uvjet za suradnju.

Često proizvođači imaju sumnje u nove hibride i smatraju da, ako je cijena veća, da je zasigurno urod manji. U Bc Agroslavonija to opovrgavaju: BC 572 kvalitetan je hibrid normalnog uroda kao i ostali hibridi u toj FAO grupi, čemu svjedoče i rezultati prošlogodišnjih prinosa, kada je rekord iznosio čak 12,38 t/ha.

Prednosti sjetve crvenog kukuruza:

  • cijena minimalno veća za 10% od tržišne cijene merkantilnog kukuruza
  • osiguran besplatan transport od polja ili najbliže piste do silosa
  • stručni nadzor i savjeti za sve BC kreacije sorata i hibrida
  • siguran i pouzdan partner

Ukoliko ste zainteresirani proizvođač i želite dobiti više informacija o uzgoju BC 572 hibrida kukuruza molim vas da se nam odgovorite na nekoliko kratkih pitanja u kontakt formi ispod članka.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Bc institut BC hibrid Crveni kukuruz Ugovaranje proizvodnje Siguran otkup Gyula Kerekeš Danijel Erdelji Milan Petrlić Vojin Bodlović Prinos Urod Standard kvaliteta Kukuruz Merkantilni kukuruz